Σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαρούλας Γιασιράνη με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
Περιφέρεια

Σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαρούλας Γιασιράνη με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Ετοιμότητα ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους
Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2021-2022, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Χαρούλας Γιασιράνη με τους προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Ψαρά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννη Παπαδομαρκάκη.
Αρχικά, η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους δύο Προϊσταμένους για τη στενή συνεργασία που είχαν καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με στόχο τη διακοπή της διασποράς του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες της Δωδεκανήσου, εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στη σχολική κοινότητα.
Ένα από τα αντικείμενα που έθεσαν στην σύσκεψη οι δύο προϊστάμενοι αφορούσε τον έλεγχο, στον οποίο πρέπει να υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στις σχολικές μονάδες των μικρών νησιών, τα οποία ωστόσο στερούνται δημόσιων ή και ιδιωτικών εργαστηρίων για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού. Οι δύο προϊστάμενοι έλαβαν τη διαβεβαίωση από την Αντιπεριφερειάρχη ότι θα ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Εξάλλου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει βγει μπροστά και με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες, που είχε ανάγκη η κοινωνία, που στόχο είχαν την ευκολότερη πρόσβαση των νησιωτών σε υπηρεσίες υγείας, μέσα στο ιδιαίτερο περιβάλλον που διαμόρφωσε η πανδημία, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος της υγειονομικής ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας είναι σε καθημερινό συντονισμό με τον ΕΟΔΥ για τη διαμόρφωση του προγράμματος των προληπτικών δειγματοληπτικών ελέγχων όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας, ώστε να προσφέρονται, μέσω του ΕΟΔΥ, συστηματικοί, δωρεάν έλεγχοι με εύκολη πρόσβαση και για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην Εκπαίδευση.
Το Γραφείο Τύπου