Η Ρένα Παυλάκη απαντά στον Μαρτίνη: Κάποτε πρέπει επιτέλους να ενηλικιωθείς.
Περιφέρεια

Η Ρένα Παυλάκη απαντά στον Μαρτίνη: Κάποτε πρέπει επιτέλους να ενηλικιωθείς.

Φίλτατε Τώνη,
Θα πρέπει να διορθώσεις τον τίτλο στο απειλητικό πόνημά σου. Δεν θα τελειώσει το παραμύθι της Παυλάκη και της Κουλούμπρη. Το δικό σου θα τελειώσει. Και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα λείψει σε κανέναν ένας δημόσιος λόγος που ξεχειλίζει μίσος και δηλητήριο. Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό. Δολοφονία χαρακτήρων είναι. Εκστρατεία εξουδετέρωσης αυτών που εσύ και η θλιβερή παρέα σου έχετε τοποθετήσει στη θέση του «εχθρού».
Δεν θα σας χαρακτηρίσω συμμορία, πολύ σας πέφτει. Οι συμμορίες έχουν κάποιον στοιχειώδη κώδικα τιμής. Εσείς δεν έχετε ούτε αυτό. Μόνο μίσος που δεν κρύβεται, όσο κι αν θέλεις να το βαφτίσεις «κριτική στην εξουσία». Δεν είναι κριτική στην εξουσία η συκοφαντία, η διαστρέβλωση και πλαστογράφηση της αλήθειας (fake news), ο εκβιασμός δια των απειλών. Δεν είναι κριτική στην εξουσία μια επαναλαμβανόμενη καθημερινή πρακτική που οδηγεί στην εξαχρείωση της δημοσιογραφίας και της πολιτικής. Μην αυταπατάσαι ότι προσφέρεις κοινωνικό έργο. Γελάνε και οι πέτρες.
Αυτού του είδους η δημοσιογραφία, δεν θα λείψει σε κανέναν. Μόνο στην αξιοθρήνητη παρέα σου των 5-6 ατόμων που βγάζεις στις εκπομπές σου, που παπαγαλίζουν όλοι τις ίδιες ανοησίες copy paste και νομίζουν ότι ασκούν πολιτική. Η πιο θλιβερή, η πιο αξιοθρήνητη σελίδα στην ιστορία των τοπικών ΜΜΕ.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεν χάνεις ευκαιρία να ξεδιπλώσεις κι άλλο ένα προσόν σου. Τον απροκάλυπτο, ξεδιάντροπο, χοντροκομμένο σεξισμό σου. Το κερασάκι στη τούρτα. Σεξισμό που τον διαλαλείς μήνες τώρα, με άπειρους χαρακτηρισμούς εναντίον μου, που φυσικά έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, γιατί να ξέρεις ότι, όπως κάνω μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να αφήσω τίποτα να πέσει κάτω. Στα παλαιότερα των υποδημάτων μου γράφω τις απειλές σου, δεν έχω τίποτα απολύτως να φοβηθώ. Δεν είναι το δικό μου όνομα που βρίσκεται ανελλιπώς στο πινάκιο των Δικαστηρίων. Αλήθεια, αν στη θέση μου ήταν άντρας δημοσιογράφος θα φερόσουν με τον ίδια χυδαιότητα;
Λυπάμαι, γιατί μεγαλώνεις παιδιά…
Εσχάτως στο στόχαστρο του σεξιστικού παραληρήματός σου – του δικού σου και των αγράμματων κολαούζων σου – βρίσκεται η Δέσποινα Κουλούμπρη. Εσύ λοιπόν που όλα τα ξέρεις, εσύ που παριστάνεις τον τιμητή των πάντων, πώς έγινε και δεν πήρες είδηση ότι αυτό συνιστά μπούλινγκ, ότι συνιστά μια μορφή βίας , ότι συνιστά παρενόχληση δια του Τύπου και ότι είναι , φυσικά, ποινικά κολάσιμη;
Σε ενημερώνω λοιπόν ότι ούτε ο αισχρός και αηδιαστικός σεξισμός που χαρακτηρίζει τον δημόσιο λόγο σου με πτοεί, ούτε οι ύβρεις, ούτε οι χαρακτηρισμοί σου. Τίποτα δεν έχει μείνει και τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Με όσες μηνύσεις, με όσες αγωγές χρειαστεί. Οι απειλές και οι εκφοβισμοί σου δεν πιάνουν εδώ.
Δεν θα σταματήσω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου ως δημοσιογράφο και ως γυναίκα, από τις βδελυρές πρακτικές που εσύ και η παρέα σου ονομάζετε δημοσιογραφία.
Έχω καθήκον εκ της θέσεώς μου να υπερασπιστώ, το πρόσωπο του Περιφερειάρχη και τον θεσμό που υπηρετεί υποδειγματικά. Το Γραφείο Τύπου απαντά και θα απαντά πάντα, με ύφος ανάλογο της έντασης του ψεύδους, της συκοφαντίας και της αθλιότητας που έχει να αντιμετωπίσει.
Αυτό είναι άλλωστε και το μεγάλο σου πρόβλημα: Ο υποδειγματικός τρόπος με τον οποίο διοικεί ο Γιώργος Χατζημάρκος το Νότιο Αιγαίο. Ο τρόπος με τον οποίο το Γραφείο Τύπου καταρρίπτει και ακυρώνει κάθε εκστρατεία συκοφάντησης και λασπολογίας που εκπορεύεται από εσένα και την παρέα σου.
Στην 6η δεκαετία της ζωής σου, ακόμα δεν μπορείς να το πάρεις απόφαση ότι τα παιδιάστικα όνειρα δεν βγαίνουν πάντα αληθινά. Αν δεν έγινες βουλευτής, πρόεδρος της Δημοκρατίας ή πλανητάρχης , γι αυτό δεν φταίει ούτε ο Χατζημάρκος, ούτε εγώ, ούτε η Κουλούμπρη. Ξεπέρασέ το και πάρε το απόφαση.
Κάποτε πρέπει να επέλθει, επιτέλους, η ενηλικίωσή σου. Έστω και αργά!
Ρένα Διακίδη (εσχάτως Παυλάκη)