10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές
Περιφέρεια

10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και
το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) διοργανώνουν το «10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές» με κεντρικό θέμα:
«Κινητικότητα του Μέλλοντος και Ανθεκτικές Μεταφορές: Ο δρόμος προς την Καινοτομία»
το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 1-3 Σεπτεμβρίου 2021 στη Ρόδο, στο Mediterranean Hotel, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η διοργάνωση του συνεδρίου θα είναι υβριδική επιτρέποντας τόσο την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων όσο και την εξ’ αποστάσεως συμμετοχή τους σε αυτό.
Το Συνέδριο αποτελεί εδώ και δεκαεννιά έτη θεσμό στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, στη διοίκηση καθώς και στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.
Στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων και αποτελεσμάτων της πρόσφατης και τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στο πεδίο των μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, η συσχέτιση έρευνας και πολιτικής των μεταφορών, η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα έρευνας στον τομέα των μεταφορών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για το μέλλον των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών στη χώρα. Ιδιαίτερα φέτος το συνέδριο εστιάζει στην καινοτομία και την επίτευξη της μετάβαση στις έξυπνες μεταφορές και την κινητικότητα του μέλλοντος.
Η 1η ημέρα του συνεδρίου (Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021) είναι αφιερωμένη στην διεξαγωγή ειδικών workshop με την διοργάνωση από την Ελλάδα και διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται από το ΙΜΕΤ ειδικό workshop με τίτλο «Βιώσιμη κινητικότητα για τους πολίτες και τους τουρίστες» στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κατά το χρονικό διάστημα 9:00-12:00 π.μ.
Το παραπάνω workshop έχει στόχο να παρουσιάσει και αναδείξει σημαντικές πρωτοβουλίες και έργα που εκκινούν και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (DIAGORAS, NEMO, ILEKTRON) σε θέματα κινητικότητας και μεταφορών καθώς επίσης να παρουσιάσει επιτυχημένα παραδείγματα αντίστοιχων έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο τέλος του workshop θα υπάρξει και μία demo εφαρμογή ενός συστήματος διαμοιρασμένης κινητικότητας με χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων που αναμένεται να εγκατασταθεί στο νησί της Ρόδου, η εκκίνηση της οποίας θα γίνει μπροστά απο το κτήριο της Περιφέρειας.
Για την 2η ημέρα του συνεδρίου (Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021) θα γίνει η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, από τις 9:00-11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Mediterranean, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει τιμητική βράβευση δύο συγκοινωνιολόγων που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην έρευνα και ανάπτυξη των μεταφορών στην Ελλάδα.

Για το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.ictr.gr

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ICTR 2021 2-3 September I Rhodes, Greece 11"