Υγειονομικοί – Αναστέλλονται οι άδειές τους από την 1η Σεπτεμβρίου
Ελλάδα

Υγειονομικοί : Αναστέλλονται οι άδειές τους από την 1η Σεπτεμβρίου

Οι υγειονομικοί δεν θα μπορούν να πάρουν κανονική άδεια από την 1η Σεπτεμβρίου. Με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται οι άδειες προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο, η απόφαση αφορά τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Ομάδες Υγείας. Η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας.

Δείτε το έγγραφο

Αντιδράσεις από τους υγειονομικούς

Η συγκεκριμένη απόφαση ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ. Ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος σε μήνυμά του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης κάλυψης των κενών των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και οι ασθενείς με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να βρει λύσεις… χθες, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά κι ως εκ τούτου αυξάνονται και οι νοσηλείες, τόσο σε απλές κλίνες, όσο και στις ΜΕΘ, που πιθανότατα αρκετές θα ανοίξουν ξανά το προσεχές διάστημα.