Έρευνα: Τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Ρόδου
Ρόδος

Έρευνα: Τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Ρόδου

Πώς επηρεάζεται η τουριστική ζήτηση για τον προορισμό της Ρόδου στο ιδιαίτερο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δημιούργησε ο Covid-19, και όχι μόνο, από την αρχή του 2020 μέχρι σήμερα;  

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της  τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Ρόδο:
● Οι αναζητήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι μειωμένες, αλλά τον Μάρτιο αρχίζουν να σταθεροποιούνται. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο είναι εμφανώς αυξημένες για τις περισσότερες χώρες (πλην του Ηνωμένου Βασιλείου πιθανότατα λόγω περιορισμού πτήσεων από την χώρα).

Τον Ιούλιο του 2021, μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρατηρείται από Αυστρία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Ιούλιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 21% για την Πολωνία, 85% για την Ολλανδία, 47% για την Ιταλία, 92% για τη Γερμανία, 136% για τη Γαλλία, 96% για το Βέλγιο, 140% για την Αυστρία και μείωση κατά 22% για το Ηνωμένο Βασίλειο.

● Φέτος, οι αναζητήσεις παρουσιάζουν αυξημένη τάση ανά μήνα, με εξαίρεση τον Φεβρουάριο. Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται τον Μάιο, υποδεικνύοντας το ενδιαφέρον των πιθανών πελατών από τις 6 αυτές χώρες για διαμονή στη Ρόδο το καλοκαίρι.

Τον Ιούνιο επίσης συνεχίζεται η αύξηση στις αναζητήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος για τις αναφερόμενες χώρες, εκτός της Γαλλίας.
Τον Ιούλιο υπάρχει έντονη αύξηση των αναζητήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, πιθανότατα λόγω της άρσης των περιορισμών πτήσεων από την συγκεκριμένη χώρα, ενώ αρχίζουν να μειώνονται οι αναζητήσεις από Γερμανία και Αυστρία.

Πιο αναλυτικά, τον Ιούλιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 74% για το Ηνωμένο Βασίλειο, 20% για την Πολωνία, 23% για την Ολλανδία, 7% για την Ιταλία, 10% για τη Γαλλία, 20% για το Βέλγιο και μείωση κατά 11% για τη Γερμανία, 4% για την Αυστρία.
● Το 2021, η χώρα με το μεγαλύτερο μερίδιο αναζητήσεων ανάμεσα στις υπόλοιπες είναι η Γερμανία, με δεύτερη το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το προηγούμενο έτος ίσχυε το αντίθετο.
● Το 2021 παρατηρείται συνολική αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ιδιαίτερα από Πολωνία και Γερμανία, με μόνη εξαίρεση τη μείωση των αναζητήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με την έρευνα:
Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς.
Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3.453 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη διαμονή στη Ρόδο.

 

 

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Ρόδου: https://analytics.tourix.gr/rhodes/