Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κάλυμνο στις 29 Αυγούστου για την επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα.
Ελλάδα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κάλυμνο στις 29 Αυγούστου για την επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα.

Από το Δήμο Καλυμνίων εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου, αναφορικά με την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις της Ναυμαχίας του Γέροντα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ.

Με χαρά ανακοινώνουμε την αποδοχή της πρόσκλησης μας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να παραστεί στην κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων για τη Ναυμαχία του Γέροντα την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021.

Φιλοξενούμενη του Δήμου μας η κ. Πρόεδρος θα προσδώσει τη μέγιστη τιμή στους ήρωες αγωνιστές και το ιστορικό γεγονός της μεγαλύτερης νίκης των Ελλήνων στη θάλασσα που έλαβε χώρα στα νερά της Καλύμνου στις 29 Αυγούστου 1824.

Το νησί μας καθίσταται με τον πλέον επίσημο τρόπο το επίκεντρο του εορτασμού της επετείου πανελληνίως, ειδικά φέτος που η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ανακοινώνουμε επίσης, ότι ο Δήμος μας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να ανακηρύξει την κ. Σακελλαροπούλου επίτιμη δημότη Καλύμνου σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια των λαμπρών επετειακών εκδηλώσεων.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Προέδρου στο νησί μας που διαμορφώνουμε σε συνεργασία με την Προεδρεία της Δημοκρατίας, θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες.