Μαγεύτηκε από τη Ρόδο Ρουμάνα δημοσιογράφος
Δήμος

Μαγεύτηκε από τη Ρόδο Ρουμάνα δημοσιογράφος

Πλούσια αφιερώματα για το νησί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ρουμανίας

«Η Ρόδος είναι ένα νησί που σε γοητεύει και σε χαϊδεύει. Σου δίνει όλα όσα χρειάζεσαι. Ιστορία, πολιτισμό, διασκέδαση, χαλάρωση, αδρεναλίνη, θάλασσα, φαγητό, ποτό και προπάντων φιλοξενία. Νησί πλούσιο σε εμπειρίες για τους χιλιάδες επισκέπτες του. Κάθε μέρος διαφορετικό και κάθε εμπειρία ξεχωριστή. Μια πόλη με κτήρια χιλιάδων ετών, με ήσυχους ή πολυσύχναστους δρόμους, με μία Μεσαιωνική Πόλη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Με το λιμάνι του Μανδρακίου γεμάτο ιστιοπλοϊκά σκάφη που κάνουν κάθε είδους κρουαζιέρας, με τουριστικό λιμάνι με δεκάδες πλοία αγκυροβολημένα στην ακτή …».

Με τα λόγια αυτά και ένα πλούσιο αφιέρωμα εκφράζει τον θαυμασμό και ενθουσιασμό της για τη Ρόδο η συγγραφέας και blogger από τη Ρουμανία κα Patricia Coscai, ένα αφιέρωμα που αναρτήθηκε ήδη στο blog που διατηρεί το https://calatoriaperfecta.ro/rodos-insula-soarelui/?fbclid=IwAR3wZ-LoQ2-LF3Tn9P1EfaJ7-8t_4pqpYplca-DuXx7hILlCO1JloRciEjk το οποίο ακολουθούν καθημερινά τουλάχιστον 200.000 φίλοι και άλλοι επισκέπτες.

Η Ρουμάνα δημοσιογράφος έχει κυριολεκτικά μαγευτεί από τη Ρόδο και ας είναι μόλις η δεύτερη φορά που ήλθε στο νησί μας, η πρώτη ήταν το Μάϊο του 2017 ενώ τώρα παρέμεινε στη Ρόδο το διάστημα από 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2021.

Το press trip της κας Patricia Coscai διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης του τουρισμού στο νησί, στελέχη της οποίας της παρείχαν πληροφοριακό έντυπο υλικό για τη Ρόδο και την εξυπηρέτησαν ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα από το νησί.

Η Ρουμάνα δημοσιογράφος όργωσε κυριολεκτικά το νησί μας τις λίγες ημέρες της παραμονής της εδώ, από την πόλη της Ρόδου μέχρι τη Λίνδο, από τις Πηγές της Καλλιθέας, τις Επτά Πηγές και τη Φιλέρημο, μέχρι την Κοιλάδα των Πεταλούδων και τα Απόλλωνα και από την παραλία της Τσαμπίκας και τ’ Αφάντου μέχρι το λιμανάκι του Άντονι Κουίν και το Πρασονήσι, δεν άφησε γωνιά και παραλία που να μην επισκεφθεί, με όποιο τρόπο μπορούσε, με τα πόδια, με αυτοκίνητο, με καραβάκι.

Περπάτησε στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης, θαύμασε το μεγαλείο που εκπέμπει το μοναδικό παγκοσμίως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς που διατηρείται ζωντανό και δεν είναι μουσειακό είδος, ενώ με ξεναγό την Δώρα Κανδύλη επισκέφθηκε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Περιηγήθηκε στην Ακρόπολη της Ρόδου και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους και αισθάνθηκε όλη την αύρα της ιστορίας του νησιού, στο διάβα των αιώνων.

Η δεύτερη αυτή επίσκεψη ήταν καθοριστική για την blogger. Εντυπωσιάσθηκε για άλλη μια φορά από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μοναδική φυσική ομορφιά της Ρόδου, γνώρισε ακόμα περισσότερους ανθρώπους του νησιού και έζησε τη φιλοξενία τους.

Στην επίσκεψη της στα Απόλλωνα και στην ταβέρνα «Παράγκα» δοκίμασε τα παραδοσιακά τοπικά φαγητά, ενώ πήρε μαζί της μελεκούνια και παραδοσιακά γλυκίσματα που της χάρισαν τα στελέχη από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Απολλωνιάτισσες».

Κατά τη συνάντηση που είχε δε με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη, παρουσία του ειδικού συμβούλου Τουρισμού και Πολιτισμού Δήμου Ρόδου Σάββα Πάττα και φυσικά του επικεφαλής του Τμήματος Προβολής και Προώθησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου Κωνσταντίνου Χατζίκου, η κα Coscai αφού τους ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία και βοήθεια που της πρόσφεραν τόνισε πως «τώρα πλέον για τους συμπατριώτες της είναι εύκολο να έλθουν στη Ρόδο που πάντα ήθελαν, καθώς υπάρχουν απευθείας πτήσεις και πως η Ρόδος για φέτος ανήλθε στην 11η θέση της προτίμησης των Ρουμάνων για διακοπές από την 27η θέση που κατείχε παλιότερα. Πιστεύει δε πως μετά τα εκτενή άρθρα τα δικά της και άλλων συναδέλφων της σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναρτήσεις βίντεο στο You Tube που ήδη έχει κάνει, δεκάδες συμπατριώτες της θα επισκεφθούν το νησί».

Και καταλήγει η κα Coscai στο αφιέρωμα της για το νησί:

«Η Ρόδος, το νησί του ήλιου, έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της. Αλλά πέρα από την ομορφιά και την ιστορία, ίσως το πιο όμορφο μέρος είναι η φιλοξενία των οικοδεσποτών. Η Ελλάδα είναι γνωστή για αυτό το όμορφο πνεύμα με το οποίο δέχεται τους καλεσμένους της και η Ρόδος δεν αποτελεί εξαίρεση. Θα έχετε ιδιαίτερες εμπειρίες τόσο γιατί θα δείτε υπέροχα μέρη αλλά και γιατί θα γνωρίσετε ξεχωριστούς ανθρώπους.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το έργο, το τέλειο ταξίδι και τους διαβεβαιώνουμε για όλη την εκτίμηση και την αγάπη μας. Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε! Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου. Είχαμε υποστήριξη και συμβουλές για να δούμε τόσα υπέροχα μέρη σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου» υπογράμμισε η κα Coscai.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ταξίδι της κας Patricia Coscai συνέβαλαν τα μέγιστα και τοπικοί επιχειρηματίες και συγκεκριμένα:

Akti Imperial Deluxe Spa Resort & Convention Center, Πηγές Καλλιθέας- ΔΕΡΜΑΕ, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, Butterfly rent a car, Poseidon Submarine, Rizos Cruises, Nikolaos X. Cruises, Tatakis Wines,

Natura Rodos, Throne of Helios- 9D Cinema, ταβέρνα Παράγκα- Απόλλωνα και Συνεταιρισμός « Απολλωνιάτισσες».