Τουρισμός: Ρόδος και Κως στις πρωταθλήτριες περιοχές των κρατήσεων
Τουρισμός

Τουρισμός: Ρόδος και Κως στις πρωταθλήτριες περιοχές των κρατήσεων

Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα και Κως είναι τα τέσσερα αεροδρόμια νησιών με την υψηλότερη ζήτηση σε αφίξεις από το εξωτερικό για τις επόμενες δύο εβδομάδες

Στοιχεία των αεροδρομίων που έχει αναρτήσει το ΙΝΣΕΤΕ δείχνουν πως από τις 9 έως τις 22 Αυγούστου, για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 260 χιλιάδες αφίξεις, στην Ρόδο 180 χιλιάδες, στην Κέρκυρα 150 χιλιάδες και στην Κω 100 χιλιάδες διεθνείς αφίξεις.

Ακολουθούν η Σαντορίνη με 84 χιλιάδες αφίξεις από αέρος και η Μύκονος με 83 χιλιάδες αφίξεις το ίδιο διάστημα.

Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, στο ΔΑΑ έχουν προγραμματιστεί 413 χιλιάδες αφίξεις και στη Θεσσαλονίκη άλλες 130 χιλιάδες.

Όλα δείχνουν πως ο Αύγουστος θα πάει πολύ καλά σε επίπεδο επισκεψιμότητας και αυτό το αποδεικνύουν και οι πληρότητες, καθώς φτάνουν όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι το 70% κατά μέσο όρο σε όλη τη χώρα. Στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, τα ποσοστά των πληροτήτων είναι ακόμη υψηλότερα και θεωρείται πως θα παραμείνουν εάν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή σε υγειονομικό επίπεδο.

“Πέταξε” το αεροδρόμιο της Αθήνας τον Ιούλιο
Κατά 107% ανεβασμένη ήταν η επιβατική κίνηση στο ΔΔΑ τον Ιούλιο, φτάνοντας τα 1,854 εκατομμύρια επιβάτες από 893 χιλιάδες τον Ιούλιο του 2020.

Συνολικά, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, η κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας ανήλθε στο επίπεδο του 4,5 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 5,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και 68,3% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Τι θα γίνει με Χανιά και Ζάκυνθο
Από την Παρασκευή το πρωί έχουν σε εφαρμογή περιορισμοί στη διασκέδαση σε Χανιά και Ζάκυνθο, όπου σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους διαπιστώθηκε άνοδος του επιδημιολογικού φορτίου. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επιχειρηματίες των νησιών αναφέρουν πως από τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν υπάρξεις επιπτώσεις στις κρατήσεις, δεδομένου πως το χρονικό διάστημα ισχύς των μέτρων δεν είναι μεγάλο.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 13 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: www.capital.gr