Παρεμβάσεις από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου
Δήμος

Παρεμβάσεις από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο ενημέρωσης της μηνιαίας δραστηριότητάς της, ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Ιούλιο (από 1/7/2021 έως 31/7/2021) πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες, ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα δημοτών που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία και υλοποιώντας πάγιες εργασίες της:

· Κλάδεμα ψηλών δέντρων στις οδούς: Τελχινών, Ικάρου-Σινώπης, Ατταβύρου, Κώστα Ουράνη, Καρκαβίτσα, Τσαλδάρη, Φωταρά, Ηρώων Πολυτεχνείου, Καρυωτάκη, Αποστόλου Παύλου, Παπαϊωάννου, Νικηταρά και Μόντε Σμίθ. Επίσης, κλαδεύτηκαν ο φίκος στην Καζέρμα Ρεγγίνα, τα δέντρα στο πάρκο Φιλικής Εταιρείας, στο ΚΕΠ της Παλιάς Πόλης και ο φίκος στην οδό Μενεκλέους.

· Κλάδεμα ψηλών δέντρων στα χωριά: Ιαλυσός, Απολλακιά, Άγιος Ισίδωρος και στην περιοχή Φαληράκι.

· Καθαρισμός χώρων πρασίνου:

1. Πάρκα και παρτέρια στις οδούς: Κλαυδίου Πέππερ, Στοκχόλμης, Ιερού Λόχου, Σεφέρη, Χατζηαγγέλου, Καζούλη, Εφέσου, Ρήγα Φεραίου, Ναυαρίνου, Βενιζέλου, Χαράλαμπου Μόσχου, Κωνσταντινουπόλεως, Φιλελλήνων, Δημοκρατίας και Παπάγου. Επίσης, καθαρίστηκαν τα παρτέρια και τα πάρκα στον Ταξιάρχη, στην Αγία Αναστασία, στο Δημαρχείο, στη Νομαρχία, στη περιοχή Ζέφυρος, στον σταθμό μεταφορών που βρίσκεται στο λιμάνι, στους Αγίους Αποστόλους, στο Μήδεια, στην Ψαροπούλα, στο Νεώριο, στην Πρόνοια (Παλιό Νοσοκομείο), στη Νέα Μαρίνα, στα Κρητικά, στη Νέα Αγορά, στην Καζέρμα Ρεγγίνα, στην Ροδιακή Έπαυλη, καθώς και τα πάρκα Ρούμελης, Πολεμικού, Αλχαδέφ και Αγίας Τριάδας στην Παλιά Πόλη, Φιλικής Εταιρείας, Βύρωνος και κυκλοφοριακής αγωγής.

2. Νησίδες: στα Κρητικά, στο Ροδίνι και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

3. Άλλοι χώροι: κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ στο Βενετόκλειο, πλατεία Σύμης και Γαλλίας, Γραφείο Τουρισμού, Ενυδρείο, Ακταίον, Κάτω Ηλιούπολη και Εφτά Βαγιές.

· Έγιναν εξαπολύσεις ωφέλιμων εντόμων nephus includens και cryptolaemus montrouzieri σε όλα τα πάρκα και παρτέρια της πόλεως Ρόδου καθώς και στο Φαληράκι από τους γεωπόνους της υπηρεσίας για τη βιολογική καταπολέμηση της βαμβακάδας στους ιβίσκους.

· Συνεχίζονται οι ψεκασμοί ακμαίων κουνουπιών σε όλες τις Δημοτικές ενότητες.

· Εφαρμογές Απεντομώσεων-Μυοκτονίας και εφαρμογής τζέλ για μυρμήγκια στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς: Α΄ Αγίου Νικολάου, Β΄Χρήστου Τσιγάντε, ΣΤ΄ Ροδιακής Έπαυλης, Σορωνής, Παραδεισίου, Παστίδας, Έμπωνας, Φαληρακίου, Καλυθιών, Αρχαγγέλου, Ασκληπειού, Αφάντου και Πυλώνας.

· Φυτεύσεις νέων δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών: 800 εποχιακών φυτών πετούνιας στα παρτέρια και στον τρούλλο στο Μαντρακίου, στα παρτέρια που βρίσκονται στο Ρολόι της πλατείας Ελευθερίας (έξω από το Δημαρχείο), στο παρτέρι που βρίσκεται στα 100 μαγαζιά, στο παρτέρι έξω από τον ΕΟΤ, στην πλατεία Κύπρου και στο τρίγωνο που βρίσκεται δίπλα στο Κεντρικό Σταθμό Ταξί Ρόδου.

Τέλος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, ενημερώνει, επίσης, τους δημότες ότι μέρα παρά μέρα γίνονται ποτίσματα σε δεντροστοιχίες και παρτέρια της πόλης με υδροφόρο όχημα.

Ο Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος,

Δημόσιας Υγείας και Πρωτογενούς Ανάπτυξης

Δρ. Παναγιώτης Ι. Σταμάτης