Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ασγούρου

0

Υπό έλεγχο, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές, τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 3 μ.μ. στο νησί της Ρόδου.

H φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο στ’ Ασγούρου και στο σημείο έσπευσε έγκαιρα ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την κατάσβεση της.

Παράλληλα, ρίψεις νερού πραγματοποίησαν και δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα συμβάλλοντας στον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς προτού αυτή επεκταθεί.

Σήμερα όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, δεδομένου ότι η Ρόδος, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, βρίσκεται για σήμερα στην κατηγορία κινδύνου 5, ως περιοχή που προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Μήνυμα του “112” στους κατοίκους Ρόδου και Κρήτης για κίνδυνο πυρκαγιάς

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Κρήτης και της Ρόδου. Μέσω των μηνυμάτων αυτών, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο. Σημειώνεται ότι για την Περιφερειακή Ενότητα της Ρόδου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα είναι ακραίος (κατηγορία 5), ενώ για την Κρήτη ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλής.

Δείτε τα μηνύματα:

 

 

 

Leave A Reply