Πυρκαγιά στη Ρόδο
Ρόδος

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Παντάνασσα Ρόδου Στη μάχη και ο ρωσικός γίγαντας Beriev (video)

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο νησί της Ρόδου, στη δυτική πλευρά μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού. Για την αντιμετώπισή της έχουν σπεύσει στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι σήμερα το νησί της Ρόδου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή «Παντάνασσα» της Ρόδου βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί πριν πέσει το σκοτάδι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά ξέφυγε και εκκενώνεται, προληπτικά, η Κοιλάδα των Πεταλούδων, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στη συγκεκριμένη περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 3 Ε/Π και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Έχουν ζητηθεί εναέριες ενισχύσεις από την Αθήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή τα προηγούμενα χρόνια ξεσπούσαν συνεχώς φωτιές. Πάνω από δέκα είχαν καταγραφεί.

 

https://www.facebook.com/100000637178229/videos/362830425355375/

 

Στην ίδια περιοχή και σε ακτίνα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια πάνω από δέκα τέτοιες παρόμοιες φωτιές

Σημειώνεται ότι σήμερα το νησί της Ρόδου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

https://www.facebook.com/100000637178229/videos/509621583677956/

Ο Δήμος Ρόδου για  προληπτικούς λόγους αποφάσισε να εκκενώσει από τους επισκέπτες την κοιλάδα των Πεταλουδών και τη Φάρμα Στρουθοκάμηλων.

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 3 Ε/Π και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.