Το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Ρόδο
Εκδηλώσεις

Το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Ρόδο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου συνδιοργανώνουν το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Ρόδο από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών. Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου οργανώνεται υπό την επιμέλεια του Θεατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου με στόχο να αποτελέσει θεσμό στην περιφέρεια και δυνητικά να επεκταθεί σε ότι αφορά τον τόπο διεξαγωγής του προκειμένου τα καλλιτεχνικά οφέλη να αποκομίζονται και από τα υπόλοιπα νησιά. Το 2ο φεστιβάλ θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και κατά την τελετή λήξης θα βραβευθούν οι συμμετέχοντες θεατρικές ομάδες. Θα παρουσιαστούν παραστάσεις όλων των θεατρικών ειδών από συμμετέχοντες εντός και εκτός Ελλάδος.

Φέτος το φεστιβάλ εστιάζει στον εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από το 1821 ενισχύοντας το μήνυμα της διαπολιτισμικότητας, της πολιτιστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των λαών και της ειρήνης. Θα υπάρχει επίσης μέριμνα για την παρακολούθηση από άτομα κωφά και τυφλά με την χρήση ειδικού τεχνικού εξοπλισμού που έχει προμηθευτεί ο Θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου.

Η εν λόγω δράση, δεδομένης της τρέχουσας συγκυρίας με την εξάπλωση του COVID 19, είναι δυνατό να μετατεθεί σε οποιαδήποτε ημερομηνία έως και το τέλος του 2021.

 

tornosnews