Πότε θα απαντήσετε κ. Ιατρίδη για τον αποχαρακτηρισμό επί ημερών σας της περιοχής «Ψαλίδι»;
Περιφέρεια

Πότε θα απαντήσετε κ. Ιατρίδη για τον αποχαρακτηρισμό επί ημερών σας της περιοχής «Ψαλίδι»;

Η πλειοδοσία σε περιβαλλοντικές ευαισθησίες όταν συνοδεύεται από πράξεις που μαρτυρούν το αντίθετο, προφανώς δεν έχει καμία αξία.

Επιπλέον, ενέχει το στοιχείο του αποπροσανατολισμού, ακόμη και της πολιτικής εξαπάτησης της τοπικής κοινωνίας που βιώνει το πρόβλημα, χωρίς να γνωρίζει τις διαδικασίες. Και σ’ αυτή τη “σκοτεινή ζώνη” της άγνοιας, ευδοκιμούν φαινόμενα και έκτροπα όπως αυτά που είδαμε τελευταία με το ζήτημα της ΑΕΚΚ στις Καλυθιές. Πριν από λίγες μέρες, το Rodostoday, με άρθρο του είχε καλέσει τον Γιάννη Ιατρίδη να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν στις δικές του ευθύνες στον αποχαρακτηρισμό της περιοχής «Ψαλίδι» από καταφύγιο άγριας ζωής, μια απόφαση που αν δεν είχε ληφθεί από τον τότε ΓΓ της Περιφέρειας, Χαράλαμπο Κόκκινο, σήμερα το ζήτημα εγκατάστασης μονάδας ΑΕΚΚ στην περιοχή θα ήταν σε τελείως διαφορετική βάση.

 

Φυσικά, ο κ. Ιατρίδης, που επί ημερών του ως δημάρχου Καλλιθέας έγινε ο αποχαρακτηρισμός, σφυρίζει αδιάφορα και καμία απάντηση δεν έχει δώσει στο απλό ερώτημα : Πως αντέδρασε ο ίδιος τότε που έγινε ο αποχαρακτηρισμός της συγκεκριμένης περιοχής ;  Την απάντηση που οφείλει στην τοπική κοινωνία Καλυθιών, Αφάντου και Ψίνθου. Αντιθέτως υποδαυλίζει το κλίμα κατά του Δήμου και της Περιφέρειας, που τους εμφανίζει σήμερα ως υπεύθυνους γι αυτό που εκείνος ως δήμαρχος επέτρεψε ή δεν απέτρεψε να συμβεί.

Αντί λοιπόν ο Γιάννης Ιατρίδης να θέτει ερωτήματα στα δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας πάντα άλλους και υπερασπιζόμενος , όπως εμφανίζεται, τους κατοίκους των τριών χωριών, να απαντήσει στα ερωτήματα που αφορούν τον ίδιο αλλά και όλη την τότε Δημοτική αρχή και τα οποία επαναλαμβάνουμε, στην περίπτωση που τα έχει ξεχάσει.

 

Τι έκανε το 2009, ο ίδιος όταν ήταν δήμαρχος αλλά και ολόκληρη η τότε Δημοτική αρχή αφού πολλοί απο τους σημερινούς “αγανακτισμένους” κατήχαν θέσεις αξιωματούχων στον Δήμο Καλλιθέας, όταν ο Χαράλαμπος Κόκκινος , με την ιδιότητα τότε του Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , κατάργησε με απόφασή του το καταφύγιο άγριας ζωής που είχε δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή , μεταξύ των Δήμων Καλλιθέας και Αφάντου ;

Και ποια ήταν η αντίδραση των μελών του τότε δημοτικού συμβουλίου, ορισμένοι εκ των οποίων σήμερα έχουν ζωστεί τα … φυσεκλίκια;

Γι αυτό  που σήμερα συμβαίνει με τη μονάδα ΑΕΚΚ, υπάρχουν ευθύνες και οι ευθύνες αυτές έχουν ονοματεπώνυμο. Αν ο Γιάννης Ιατρίδης είχε ως Δήμαρχος, τότε, αποτρέψει τον φίλο του Χαράλαμπο Κόκκινο από τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από καταφύγιο άγριας ζωής, η συζήτηση αλλά κυρίως η διαδικασία για την δυνατότητα χωροθέτησης μονάδας ΑΕΚΚ εκεί θα γινόταν σε τελείως διαφορετική βάση.

Ο Γιάννης Ιατρίδης λοιπόν, όπως και ο Δώρος Κωνσταντίνου, ως μέλος του τότε δημοτικού συμβουλίου ή ο Γιάννης Φλεβάρης ως Πρόεδρος του τότε Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν να παρουσιάσουν τον αγώνα που έδωσαν τότε που διοικούσαν τις Καλυθιές εναντίον της απόφασης του Χαράλαμπου Κόκκινου να αποχαρακτηρίσει την προστατευμένη περιοχή και μετά ελεύθερα να ασκηθούν στο άθλημα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, που προσφάτως αγάπησαν.

 

Και μια λεπτομέρεια που αφορά τον έτερο πλειοδότη περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Τον Χαράλαμπο Κόκκινο. Η απόφαση του Χαράλαμπου Κόκκινου με την οποία κατάργησε το καταφύγιο άγριας ζωής έχει την πολύ βολική ημερομηνία 13 Αυγούστου 2009, δύο μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο! Δηλαδή, επί της ουσίας, στα κρυφά!

 

Όσο για τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Ιατρίδης, έχουν απαντηθεί επανειλημμένως όλο αυτό το διάστημα. Επιστέγασμα ήταν η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής για το θέμα των ΑΕΚΚ. Την ψήφισε ακόμη και ο Χαράλαμπος Κόκκινος. Όλα λοιπόν έχουν απαντηθεί, εκτός από τις ευθύνες του Γιάννη Ιατρίδη στο ζήτημα αυτό. Περιμένουμε!