Ναυάγιο με μετανάστες στην Κάσο
Ελλάδα

Ναυάγιο με μετανάστες στην Κάσο «Να αναλάβει τις ευθύνες της η Τουρκία» λέει το υπουργείο Μετανάστευσης

37 ήταν οι μετανάστες που επέζησαν μετά την επιχείρηση διάσωσης, με τη συνδρομή της ελληνικής ακτοφυλακής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης. Ορισμένοι από τους μετανάστες του ναυαγίου εντοπίστηκαν σε σανίδες στα νερά της Κρήτης.

Στο ναυάγιο, το οποίο σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της Κάσου και συγκεκριμένα περίπου 50 μίλια από τις ακτές του νησιού εντός της περιοχής που έχει οριοθετηθεί από τη συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και της περιοχής που οριοθετείται από το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία!

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Μετανάστευσης έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία ώστε να λαμβάνει πιο σοβαρά τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα, τη στιγμή που η Ελλάδα «έχει διασώσει εκατοντάδες ανθρώπους που περνούν τα σύνορα με την Τουρκία».

«Πρέπει να σταματήσει η ανείπωτη τραγωδία που συμβαίνει όταν η Τουρκία δεν παίρνει δραστικά μέτρα ενάντια στους παράνομους διακινητές, εμποδίζοντας τη διέλευση από τα επικίνδυνα περάσματα», ανέφερε ακόμη το υπουργείο Μετανάστευσης με ανάρτηση στο Twitter.

Το πλοιάριο, που ανατράπηκε, μετέφερε 45 μετανάστες. Το ναυάγιο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 22.07.2021, με ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας να σπεύδει στο σημείο, ενώ εκεί βρίσκονταν και τρία παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ένα με σημαία Μάλτας, ένα με σημαία Νήσων Μάρσαλ και ένα με σημαία Λιβερίας.