Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου : Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου και τον Διοικητή Τροχαίας Ρόδου
Ρόδος

Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου : Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου και τον Διοικητή Τροχαίας Ρόδου

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου και τον Διοικητή Τροχαίας είχαν τα μέλη της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου

Η Πρόεδρος της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ κ .Ελένη Καρύδη αναφέρει σε ανάρτηση της τα εξής :

 

Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ, και το μέλος του Δ.Σ της FEVR είχαν συνάντηση με τον κ Μ.Καλιωράκη Αστυνομικό Δ/ντή Δωδ/σου και με τον κ. Γ.Στέργου Διοικητή Τροχαίας.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την τα μέλη οδική ασφάλεια στην πόλη μας. Όπως η εντατικοποίηση επιτήρησης οδικής ασφάλειας. Να δοθεί έμφαση στις περισσότερο επικίνδυνες παραβάσεις συμπεριφοράς: ταχύτητα, χρήση ζώνης και κράνους, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου.

Η συνεχής παρουσία Τροχαίας και η έντονη Τροχονομική αστυνόμευση αποτελεί μέγιστης σημασίας προληπτικό μέτρο. Αυτό έχει δείξει η διεθνής εμπειρία και πρακτική και απέδειξε ότι το μέτρο αυτό λειτουργεί θετικά στην πρόληψη και οι οδηγοί συμμορφώνονται στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Αν ο παράγοντας «άνθρωπος» (οδηγός–πεζός) συνετιστεί και δεν επιδεικνύει συμπεριφορά αντίθετη προς τους κανόνες του Κ.ΟΚ, τα τροχαία δυστυχήματα, όχι μόνο θα μειωθούν, αλλά θα εκμηδενιστούν.

Στόχος της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ. Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα νομοθεσίας, έργων και υποδομών και εξαγγελιών. Απαιτεί βαθιά και ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας και στάσης.

Οι στρατηγικές αστυνόμευσης, στόχο πρέπει να έχουν να καταστήσουν την αστυνόμευση περισσότερο αντιληπτή. Για την εφαρμογή τους απαιτείται η συστηματική χρήση νέων τεχνολογιών (κάμερες καταγραφής παραβάσεων, drones κλπ.).

Η αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης αυξάνεται σημαντικά όταν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται οδηγούν σε αύξηση της αντιληπτής πιθανότητας ανίχνευσης παραβατών.