Κατερίνα Αρτέμη
Περιφέρεια

Ίος: Αυτό θα πει ανθρωπιά ! Φιλοξένησε τα παιδιά που νόσησαν απο Covid και τα αποχαιρέτισε σαν Μητέρα τους…

 

Αλληλεγγύη στην εποχή του κορωνοϊού: Όσο υπάρχουν άνθρωποι… και ανθρωπιά

«Ο άνθρωπος όταν νιώθει πόνο είναι ζωντανός. Όταν όμως νιώθει τον πόνο του άλλου, τότε, ναι, είναι Άνθρωπος.», έλεγε ο αγαπημένος Νίκος Καζαντζάκης. Υπάρχει όμως ένα χαρακτηριστικό που για μένα είναι το υπέρτατο όλων. Η ανθρωπιά! Ποιος μπορεί να μη γοητευθεί από έναν άνθρωπο που η ψυχή του γεμίζει, όταν προσφέρει. Η ανθρωπιά δε φαίνεται μόνο στην προσφορά. Ανθρωπιά δεν είναι μόνο να στηρίζεις τον αδύναμο. Ανθρωπιά είναι να φέρεσαι όμορφα, ακόμη και σε κάποιον που δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις ανάγκη και δεν τον χρειάζεσαι.

Η ανθρωπιά στις μέρες μας είναι δυσεύρετη ωστόσο έχουμε την τύχη και τη χαρά να το επιβεβαιώσουμε διότι στα νησιά μας δη στην Ιο υπάρχει ένα ζωντανό παράδειγμα γυναίκας η οποία  άφησε στην άκρη τις κρατήσεις και τις οικονομικές απολαβές και έδειξε τι πάει να πει ανθρωπιά!

Τον τελευταίο καιρό το νησί της Ίου, πυρπολείται από δημοσιεύματα για τα θετικά κρούσματα νεαρών, που βρέθηκαν στο νησί προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Άλλα παιδιά απ’ αυτά κόλλησαν τον Κορωνοιό ή ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να παραμείνουν στο νησί για μερικές ημέρες και δεδομένου πως δεν υπήρχε ξενοδοχείο Καραντίνας, μερικά από τα παιδιά έμειναν ορφανά… από διαμονή!

Μέχρι που βρέθηκε η Κατερίνα Αρτέμη καθώς και άλλοι συνάδελφοι της, οι οποίοι δε κοίταξαν το προσωπικό τους όφελος και στάθηκαν σαν γονείς σε αυτά τα παιδιά, έβαλαν πλάτη και έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Έμειναν δίπλα τους σε ότι χρειάστηκαν, οι κρατήσεις για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της κυρίας Κατερίνας πάγωσαν, γιατί είχε ως μέλημα την φροντίδα των παιδιών, δεν κοίταξε να τα διώξει, αλλά αντιθέτως στάθηκε σαν Μητέρα… δίπλα τους!

Η Κατερίνα και ο σύζυγος της Κώστας Καραμπίκας, είναι το φωτεινό παράδειγμα του νησιού, άνθρωποι απλοί, χαμογελαστοί, φιλόξενοι και έτοιμοι να σε προσέξουν! Άνθρωποι της προσφοράς, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης αλλά και του αθλητισμού, καθώς προσφέρουν εθελοντικά στον Α.Σ. Ίου, έχοντας φέρει εκατοντάδες νέους στον αθλητισμό.

Κάπως έτσι έκαναν και με τα παιδιά που έμειναν είχαν κλείσει στα ενοικιαζόμενα δωμάτια τους και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη συνέχισαν να μένουν μέχρι γίνουν καλά!

Μπορεί τους γνωρίζω προσωπικά, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να τους μεταφέρω δημόσια τα συγχαρητήρια μου για την στάση τους!

Η μαμά Κατερίνα και ο μπαμπάς Κώστας, έγιναν ξανά ‘’γονείς’’ (έχουν δυο καλά παιδιά) και  μπορεί να έχασαν κάποια ευρώ από τις μελλοντικές κρατήσεις… κέρδισαν όμως την εκτίμηση του κόσμου και δίδαξαν ήθος, φιλοξενία και εμπιστοσύνη!

Και κάπως έτσι η περιπέτεια τέλειωσε !!Καλό ταξίδι παιδιά μου, έγραψε αποχαιρετώντας τα παιδιά στο λιμάνι με μία Selfie ! Βράχος στο νησί… η Κατερίνα!

Σε μία περίοδο όπου η Κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρόπους να λύσει το πρόβλημα της στέγασης των ανθρώπων που πρέπει να τεθούν στην καραντίνα και είναι σε διακοπές, έρχεται μία επιχειρηματίες στην Ιο να δείξει το δρόμο…. Όπως αναφέραμε και χθες, η Κυβέρνηση μετά τα γεγονότα σε Πάρο και Μύκονο αναζητεί τρόπους μέσα από έκτακτη συνεδρίαση των φορέων όπου ανάμεσα στα άλλα σκέφτεται ακόμη και την επίταξη ξενοδοχείων…

Ιος-Χατζημάρκος: Ευχαριστώ στην Κατερίνα για την προσφορά της

Και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος αποδίδει μέσω ανάρτησή του στα social media τα εύσημα στην Κατερίνα Αρτέμη, κάτοικο – επιχειρηματία της Ιου που επί 14 ημέρες φιλοξένησε χωρίς πληρωμή επτά παιδιά…  Και όπως τονίζει ” Δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτή την θύελλα χωρίς κοινωνικά αντανακλαστικά. Ούτε περνά η θύελλα μόνο με καταγγελίες. Σ’ ευχαριστώ Κατερίνα, αισθάνομαι τυχερός που σε γνώρισα”.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κου Χατζημάρκου 

” Φιλοξένησε 7 παιδιά, για 14 ημέρες. Η Κατερίνα Αρτέμη, προσφέρθηκε και, χωρίς να πληρωθεί, φιλοξένησε και τα 7 παιδιά για όλο το διάστημα.
Στην Ιο που επέλεξαν για τις διακοπές τους, διαγνώστηκαν θετικά τα παιδιά και χρειάστηκε στέγη φιλοξενίας τους.
Την στέγη προσέφερε η Κατερίνα Αρτέμη, στην επιχείρηση των ενοικιαζομένων δωματίων που διατηρεί με τον σύζυγο της, και μετά την καραντίνα οδήγησε τα παιδιά στο λιμάνι όπου και τα αποχαιρέτησε με ζεστασιά.
Σε ένα άλλο μεγάλο νησί μας, χθες, αναζητούσε ένα ή δύο δωμάτια η Πολιτική Προστασία για τις ανάγκες της και δεν κατάφερε να τα βρει.
Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε μας καλούν σε συστράτευση
Δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτή την θύελλα χωρίς κοινωνικά αντανακλαστικά.
Ούτε περνά η θύελλα μόνο με καταγγελίες.
Σ’ ευχαριστώ Κατερίνα, αισθάνομαι τυχερός που σε γνώρισα”.

 

 

Πηγή    naxospress   cyclades24.