ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΝΑΙ
Περιφέρεια

«Δεν έχει πάτο το βαρέλι της πολιτικής αθλιότητας του Νίκου Κανταρζή»

«Δεν έχει πάτο το βαρέλι της πολιτικής αθλιότητας του Νίκου Κανταρζή»

 

«Είναι χρέος μας να βάλουμε τέλος στον διασυρμό  των θεσμικών οργάνων  και των μελών τους από  φαινόμενα ασύδοτου πολιτικού τραμπουκισμού, αναφέρουν σε κοινή δήλωση τα μέλη    της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

 

Κοινή δήλωση των περιφερειακών συμβούλων, μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τα όσα έλαβαν χώρα στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης:

 

Ενώπιον ενός ακόμη περιστατικού πολιτικού τραμπουκισμού, από μέρους του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Γλυνού, του καθ έξιν και κατά συρροή  εκτρεπόμενου Νίκου Κανταρζή, βρεθήκαμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο του δημόσιου μουτζώματος του Περιφερειάρχη εν μέσω τηλεδιάσκεψης πριν από λίγους μήνες, ο Νίκος Κανταρζής έδειξε σήμερα ότι παραμένει ένθερμος θιασώτης της σχολής της πολιτικής αγυρτείας, της πολιτικής αθλιότητας και φαυλότητας, με τις ευλογίες του επικεφαλής της παράταξής του, Μανώλη Γλυνού που μέχρι στιγμής καλύπτει πλήρως τέτοιες πρωτοφανείς και κατάπτυστες για θεσμικά όργανα συμπεριφορές. 

Ο Νίκος Κανταρζής προσήλθε σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με εμφανή  διάθεση από την αρχή να δυναμιτίσει το κλίμα. Το αποκορύφωμα στην προκλητική του συμπεριφορά ήταν να χαρακτηρίσει «γελοίο» τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, όταν εκείνος του επισήμανε ότι έχει άγνοια του Κανονισμού που διέπει τη λειτουργία της Επιτροπής.

Ειδικότερα, ο Νίκος Κανταρζής δεν γνώριζε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, οι αποφάσεις της θεωρούνται ομόφωνες όταν υπάρχουν λευκές ψήφοι, οι οποίες δεν προσμετρώνται. Ο Νίκος Κανταρζής, αγνοώντας τον Κανονισμό, επιτέθηκε με σκαιότητα κατά του Περιφερειάρχη, τον οποίο κατηγόρησε ότι   χαρακτηρίζει ψευδώς τις αποφάσεις ομόφωνες. Στην επισήμανση από μέρους του Περιφερειάρχη για τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό, ο Νίκος Κανταρζής εκνευρισμένος , χαρακτήρισε τον Περιφερειάρχη «γελοίο» και αποχώρησε.

Μετά και το σημερινό πρωτοφανές επεισόδιο, είναι πλέον φανερό ότι το βαρέλι της πολιτικής αθλιότητας του Νίκου Κανταρζή, δεν έχει πάτο.

Ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δηλώνουμε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τους συμμετέχοντες στην επιτροπή και δεν πρόκειται στο εξής να υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε τέτοιου είδους άθλιες και φαύλες συμπεριφορές που αποτελούν όνειδος όχι μόνο για τον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά για την πολιτική του τόπου συνολικά.

Διαμηνύουμε στον  Νίκο Κανταρζή ότι στο εξής θα υπάρξει άμεση εφαρμογή του Άρθρου 2 – παράγραφος 12 του Κανονισμού Λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά σε ανάρμοστες συμπεριφορές περιφερειακών συμβούλων.

Είναι χρέος μας να βάλουμε τέλος στον διασυρμό  των θεσμικών οργάνων  και των μελών τους από τον ασύδοτο τραμπουκισμό  του Νίκου Κανταρζή, με τις ευλογίες του επικεφαλής της παράταξής του.  Ως εδώ!

 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

 

Γιώργος Λεονταρίτης

Χρήστος Ευστρατίου

Φιλήμονας Ζαννετίδης

Χαρούλα Γιασιράνη

Νίκος Νικολής

Χρήστος Μπάρδος

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου