Η "Χορωδία των Γραφικών" της τοπικής πολιτικής σκηνής, σε σερί παραστάσεων
Περιφέρεια

Η “Χορωδία των Γραφικών” της τοπικής πολιτικής σκηνής, σε σερί παραστάσεων

Πόση γραφικότητα μπορεί να αντέξει η πολιτική ζωή του τόπου; Κάποιοι πάντως φαίνεται ότι διαθέτουν ανεξάντλητα αποθέματα και δεν χάνουν ευκαιρία να τα επιδείξουν.

Είναι πάντα τα ίδια πρόσωπα, με την – σχεδόν – ίδια πάντα σειρά. Ο ένας ξεκινάει και ακολουθούν και οι υπόλοιποι, με τα ίδια επιχειρήματα, πανομοιότυπη φρασεολογία, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλο. Δεν τους χαρακτήρισαν άδικα ως «χορωδία», αφού τον συγχρονισμό τους, θα τον ζήλευαν και οι καλύτεροι χορωδοί.

 

Μπαράκας, Κόκκινος, Γλυνός, Κουνάκης είναι η στάνταρ τετράδα της «Λέσχης» των γραφικών, που ζουν και αναπνέουν για την ώρα που θα επιτεθούν εναντίον της Περιφερειακής Αρχής και του Γιώργου Χατζημάρκου. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος και σκοπός της πολιτικής τους ύπαρξης, αφού τα ενδιαφέροντα και οι «ευαισθησίες» τους από εκεί ξεκινούν και εκεί τελειώνουν.

Και σίγουρα η κοινή γνώμη δεν μπορεί παρά να έχει κουραστεί από την συνεχή επίδειξη πολιτικής εμπάθειας όλων εκείνων που,  τα κατά καιρούς ζητήματα με τα οποία καταπιάνονται, χρησιμεύουν μόνο ως άλλοθι για να καταφερθούν κατά της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη.  Με ανακρίβειες, με ψέματα με σκόπιμη παραπληροφόρηση ή απόκρυψη της αλήθειας, ακόμη και προφασιζόμενοι άγνοια για το προφανές, για να πετύχουν το σκοπό της κατασυκοφάντησης.

Η περίπτωση της Μονάδας ΑΕΚΚ στις Καλυθιές είναι ένα μόνο παράδειγμα στη μακρά λίστα των θεμάτων με τα οποία οι παραπάνω έχουν ασχοληθεί, βρίσκοντας την ευκαιρία που συνεχώς αναζητούν, υιοθετώντας και υπερθεματίζοντας σε όλες τις κατηγορίες, από όπου κι αν εκτοξεύονται, κατά της Περιφέρειας ή ακόμα και κατασκευάζοντας κατηγορίες.

Το πιο εντυπωσιακό στη συμπεριφορά αυτής της ομάδας είναι ότι ενώ,  επιτίθενται ομαδικά κατά της Περιφέρειας, αρνούνται να αναγνωρίσουν το δικαίωμα στην Περιφερειακή Αρχή και στα στελέχη της να απαντήσουν! Μέχρι εκεί φτάνει η δημοκρατία τους!

Μόλις υπάρξει απάντηση και αποκατάσταση της αλήθειας από την Περιφερειακή Αρχή, η οποία ξεγυμνώνει τα επιχειρήματα και τα κίνητρά τους,  τότε είναι που η χορωδία δίνει ρεσιτάλ! Παριστάνουν τάχα τους θιγμένους, τους υπερασπιστές του πολιτικού πολιτισμού, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ως «θύματα», αλληλοθαυμάζονται και αλληλοσυγχαίρονται  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την σύμπνοια που τους διακρίνει. Τόσο μελό, ούτε στις ταινίες της Φίνος Φιλμ!

Το συγκεκριμένο έργο το έχουμε παρακολουθήσει άπειρες φορές. Η κοινωνία κουράστηκε και βαρέθηκε, τόσο από τις τάχα βαθυστόχαστες αναλύσεις ορισμένων , όσο και από τους μόνιμα ριγμένους, κατατρεγμένους, αδικημένους, παραπονούμενους κλπ κλπ. Ποιον ενδιαφέρει εν τέλει αν κάποιοι χρησιμοποιούν την πολιτική για να υποκαταστήσουν την ψυχανάλυση;

 

ΥΓ: Η Λέσχη των Γραφικών, τελευταία έχει αποκτήσει και νέο μέλος. Τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο  Θωμά Σωτρίλλη  που τελευταία έχει πυκνώσει τις φεϊσμπουκικές επικρίσεις του κατά της Περιφερειακής Αρχής. Είχε πλάκα η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της, με αφορμή τα συγχαρητήρια που πολλάκις και δημόσια έδωσε η Περιφερειακή αρχή στους γιατρούς που έφτιαξαν βίντεο για την προώθηση του εμβολιασμού. Επίθεση ως απάντηση σε συγχαρητήρια, μάλλον δεν έχουμε ξαναδέι σε αυτό τον τόπο. Τόση γραφικότητα βέβαια, σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί. Από τις αναρτήσεις του εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορεί ακόμη να «χωνέψει» ότι ο Χρήστος Ευστρατίου πήρε περισσότερες ψήφους από εκείνον στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές (ποιος είπε ότι έχουν περάσει όλοι οι ενήλικοι τις παιδικές ασθένειες;).