Νοσοκομείο Ρόδου Συνταξιουχοι ΙΚΑ Ρόδου
Ρόδος

Συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου

Την Τρίτη 06/07/2021 η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου και δύο μέλη του ΔΣ συναντήθηκαν με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Ρουμάνη, μετά από αίτημα του Σωματείου.

Το Σωματείο εξέθεσε στον Διοικητή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και όλοι όσοι προσέρχονται στο Νοσοκομείο Ρόδου και τις σημαντικότερες ελλείψεις, που έχουν παρατηρηθεί. Συγκεκριμένα:

Η δεκάχρονη οικονομική κρίση και ο κορονοϊός δημιούργησαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Αυτοί προσφεύγουν πλέον στο νοσοκομείο για ζητήματα υγείας. Έτσι ο αριθμός των ασθενών στο νοσοκομείο αυξήθηκε θεαματικά τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα παρατηρείται υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε λόγω του κορωνοϊού και οδηγεί σε εξοντωτική εργασία των εργαζομένων.

Η έλλειψη ιατρών αναισθησιολόγων οδηγεί σε μεγάλη αναμονή των τακτικών χειρουργείων. Υποστηρίξαμε ότι πρέπει να υπάρχουν δέκα αναισθησιολόγοι για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Δεν λειτουργούν ακτινολογικά μηχανήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στο ουρολογικό τμήμα τρεις γιατροί και δύο νοσηλεύτριες τρέχουν συνεχώς διότι  δεν υπάρχουν επαρκή μηχανήματα.

Απαντώντας ο Διοικητής είπε ότι γίνεται προσπάθεια σε κάθε τμήμα να υπάρχουν δύο τουλάχιστον γιατροί .

Αναγνώρισε το σοβαρό θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων. Είπε ότι οφείλεται στο ότι λείπουν με άδεια δύο αλλά ότι σύντομα θα ενισχυθεί το τμήμα με ιατρούς που θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Για το ιατρείο της μαστογραφίας ανέφερε ότι μόλις γίνουν οι αναμενόμενες προσλήψεις στο ακτινολογικό τμήμα θα πυκνώσουν τα ραντεβού και ο χρόνος αναμονής ασθενών θα μειωθεί.

Για τη μέτρηση οστικής μάζας ενημέρωσε ότι γίνεται κάθε Πέμπτη

Στο ουρολογικό είπε ότι αναμένεται να προστεθούν μηχανήματα και νοσηλευτικό προσωπικό για να διεκπεραιώνονται οι εξετάσεις πιο γρήγορα.

Ο διοικητής αναγνώρισε ότι υπάρχουν μεγάλα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό και είπε ότι αναμένεται ο διορισμός αρκετών νοσηλευτών, ενώ εκτίμησε ότι ενίσχυση χρειάζονται και οι τραυματιοφορείς. Τέλος ανέφερε ότι πρόκειται να γίνουν εργασίες αναβάθμισης των υποδομών του κτιρίου.

Τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου κοινοποίησαν στο διοικητή του νοσοκομείου επιστολή που έχει αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας σχετικά με τα

σοβαρότερα προβλήματα του γενικού νοσοκομείου Ρόδου που έχει εντοπίσει το Σωματείο.

 

Το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου ζητάει από το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου να προβούν επειγόντως στις αναγκαίες ενέργειες και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε:

 

► Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.

 

► Να αντικατασταθούν τα μηχανήματα που δεν λειτουργούν. Δε νοείται σύγχρονο νοσοκομείο χωρίς σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

 

► Να μην υπάρξει καμία ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

 

Το Σωματείο μας θα επιμείνει στα παραπάνω αιτήματα και θα παρακολουθεί τα ζητήματα του νοσοκομείου ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρει και να επιλυθούν τα προβλήματα προς όφελος των ασθενών και του προσωπικού.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γεωργία Φαρμακίδου – Ανδρουλιδάκη Π. Παπαθεοδώρου