Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Τσεχίας, Jakub Karfík, στον

 

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,  δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, σε εθιμοτυπική επίσκεψη, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας Jakub Karfík, συνοδευόμενο από τον Επίτιμο Πρόξενο της Τσεχίας στη Ρόδο και πρόεδρο της ΕΞΡ, Μανώλη Μαρκόπουλο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πανδημία Covid-19 και πως αυτή επηρεάζει την οικονομία της κάθε χώρας. Ο Περιφερειάρχης και ο Τσέχος Πρέσβης αντάλλαξαν εμπειρίες για τα μέτρα που έχουν ληφθεί  σε Ελλάδα και Τσεχία στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον τουρισμό συνολικά αλλά κυρίως την περίοδο αυτή, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην τουριστική βιομηχανία. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Ρόδος αντλεί ένα πολύ σημαντικό ρεύμα από την τουριστική αγορά της Τσεχίας που βαίνει αυξανόμενο.

Δεδομένου του τουριστικού ενδιαφέροντος των Τσέχων για τη Ρόδο και για άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, οι κκ Χατζημάρκος και Karfik είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν όλες τις ευκαιρίες που ακόμη μπορεί να υπάρχουν για την ενίσχυση των αφίξεων στα νησιά μας, με την εξαιρετική συγκυρία να είναι Επίτιμος Πρόξενος της Τσεχίας στη Ρόδο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει άριστες γνώσεις επί των τουριστικών θεμάτων.

Το Γραφείο Τύπου