Περιφέρεια

Να καταδικάσει τα επεισόδια εργαζομένων του Κτηματολογίου Ρόδου σε βάρος υπαλλήλων της Περιφέρειας, ζητά από το ΕΚΡ ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΝΑΙ

«Επειδή δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, ούτε η μέχρι σήμερα λειτουργία του ΕΚΡ, μας έχει δώσει δείγματα επιλεκτικής ευαισθησίας, ζητούμε να τοποθετηθείτε αναλόγως» αναφέρει ο Σύλλογος στην επιστολή του
Με επιστολή που ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου (ΣΥΠΝΑΠΕΔ) απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτη Εγγλέζο, ζητά να πάρει θέση για τις επιθέσεις που δέχτηκαν υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, την Πέμπτη 1η Ιουλίου, από εργαζόμενους του Κτηματολογίου Ρόδου, στη διάρκεια αυτοψίας στο κτήριο.
Ο ΣΥΠΝΑΠΕΔ κάνει λόγο αντιδεοντολογική και πρωτοφανή συμπεριφορά σε βάρος των υπαλλήλων της Περιφέρειας από εργαζόμενους του Κτηματολογίου και σημειώνει ότι η προσπάθεια να διασφαλίσουν ένα εργασιακό περιβάλλον ασφάλειας στο Κτηματολόγιο, για εργαζόμενους και συναλλασσομένους, όχι μόνο δεν εκτιμήθηκε, αλλά αντιμετωπίστηκε με τον πιο προσβλητικό τρόπο. Προσθέτει δε πως η κανονική λειτουργία του Κτηματολογίου είναι εξαιρετικά σημαντική για τον τόπο και δεν μπορεί να τίθεται σε ομηρία από κανένα αλλά ούτε και να γίνονται αποδεκτές συμπεριφορές που πιθανόν χρήζουν διοικητικής διερεύνησης.
Ειδικότερα, στην επιστολή του προς το ΕΚΡ, ο ΣΥΠΝΑΠΕΔ αναφέρει τα εξής:
«Λαμβάνοντας γνώση της πρόσφατης δήλωσής σας, σχετικά με το Κτηματολόγιο Ρόδου κατόπιν επιστολής διαμαρτυρίας που λάβατε από τους εργαζόμενους του Κτηματολογίου, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για την επιστολή την οποίαν απηύθυναν στον Περιφερειάρχη – με κοινοποίηση στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου – ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΝΑΙ, Μανώλης Μαριάς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων, Γιάννης Παπαϊωάννου, στην οποία περιγράφουν τις επιθέσεις που δέχτηκαν και την αντιδεοντολογική και πρωτοφανή συμπεριφορά σε βάρος τους από εργαζόμενους του Κτηματολογίου, παρόντος μάλιστα στο επεισόδιο του Προϊσταμένου της υπηρεσίας. Την επιστολή αυτή σας επισυνάπτουμε.
Θεωρούμε ότι ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους είναι αυτονόητος. Ο σεβασμός προς όλους τους εργαζόμενους, κατά συνέπεια και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των οποίων η προσπάθεια να διασφαλίσουν ένα εργασιακό περιβάλλον ασφάλειας στο Κτηματολόγιο, για εργαζόμενους και συναλλασσομένους, όχι μόνο δεν εκτιμήθηκε, αλλά αντιμετωπίστηκε με τον πιο προσβλητικό τρόπο.
Καθώς το κτηματολόγιο είναι μια Δημόσια Υπηρεσία που διαχειρίζεται τις περιουσίες των Δωδεκανησίων, η κανονική λειτουργία της είναι εξαιρετικά σημαντική για τον τόπο και δεν μπορεί να τίθεται σε ομηρία από κανένα αλλά ούτε και να γίνονται αποδεκτές συμπεριφορές που πιθανόν χρήζουν διοικητικής διερεύνησης.
Επειδή δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, ούτε η μέχρι σήμερα λειτουργία του ΕΚΡ, μας έχει δώσει δείγματα επιλεκτικής ευαισθησίας, θέτουμε υπόψιν σας την επιστολή των συναδέλφων μας για να λάβετε πλήρη γνώση των γεγονότων και ζητούμε να τοποθετηθείτε αναλόγως».
Το Γραφείο Τύπου