Ευστρατίου: "Η κοροϊδία με το Κτηματολόγιο πάει σύννεφο. Ποιοι το θέλουν κλειστό;"
Περιφέρεια

Χ.Ευστρατίου: “Η κοροϊδία με το Κτηματολόγιο πάει σύννεφο. Ποιοι το θέλουν κλειστό;”

Συνέντευξη Τύπου του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου για το Κτηματολόγιο Ρόδου
Χρήστος Ευστρατίου για το Κτηματολόγιο: «Το δούλεμα πάει σύννεφο. Η υπομονή και η ανοχή έχουν τα όριά τους»
Με πολύ αυστηρό τρόπο ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου διεμήνυσε σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ανοχή, η αντοχή και η υπομονή όσον αφορά την παρελκυστική τακτική των εργαζομένων του Κτηματολογίου Ρόδου, έχουν τα όρια τους και αυτά έχουν εξαντληθεί.
Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει πλέον κανένας εργαζόμενος της Περιφέρειας που μετά τα έκτροπα της περασμένης Πέμπτης να θέλει να ασχοληθεί με την αποκατάσταση του κτιρίου του Κτηματολογίου, τα οποία κανένας από τους συνήθως λαλίστατους φορείς δεν θέλησε να σχολιάσει, ενώ έθεσε και το ερώτημα ποιους τελικά εξυπηρετεί το να παραμένει το Κτηματολόγιο στη σημερινή του κατάσταση.
Η συνέντευξη Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου ήρθε σε συνέχεια της δήλωσης που έκανε την περασμένη Παρασκευή, μετά την επιστολή την οποίαν απηύθυναν στον Περιφερειάρχη – με κοινοποίηση στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου – ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΝΑΙ, Μανώλης Μαριάς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων, Γιάννης Παπαϊωάννου, καταγγέλλοντας την σκόπιμη, παρελκυστική τακτική των εργαζομένων του Κτηματολογίου και ζητώντας την απεμπλοκή της Περιφέρειας από την υπόθεση αυτή, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν από εργαζόμενους του Κτηματολογίου, με την ανοχή μάλιστα του Προϊσταμένου της υπηρεσίας, ο οποίος ενώ ήταν παρών, δεν αντέδρασε, ούτε τους επέπληξε για την αήθη συμπεριφορά τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου δήλωσε σήμερα:
«Το “δούλεμα” από τους εργαζόμενους του Κτηματολογίου Ρόδου, εδώ και ενάμιση χρόνο, πάει σύννεφο. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι εργαζόμενοί μας έφτασαν στα όριά τους. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τους δικούς μας εργαζόμενους , που είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι, να καταγγέλλουν γραπτώς την παρελκυστική τακτική του Κτηματολογίου και αυτό, από όλους τους λαλίστατους φορείς, που ενάμιση χρόνο δεν χάνουν ευκαιρία να στραφούν κατά της Περιφέρειας, κανένας δεν θέλει να το σχολιάσει. Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι εκείνοι που τάχα κόπτονται για το δίκιο των εργαζομένων του Κτηματολογίου, ότι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας δεν είναι ούτε β΄ κατηγορίας ούτε… γαϊδούρια για να τους επιτίθενται και να τους βρίζουν, ενώ προσπαθούν να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα, παρόλο που αυτό δεν είναι των αρμοδιοτήτων τους.
Δεν έχει μείνει κανένας δικός μας συνεργάτης, κανένας δικός μας εργαζόμενος, να θέλει να έχει στο εξής οποιαδήποτε ανάμειξη με το Κτηματολόγιο, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Είναι συνεχές. Οι άνθρωποι έχουν αγανακτήσει από όλα αυτά που τραβάνε από αυτούς. Εδώ και ενάμιση χρόνο, σε κάθε στάδιο, σε κάθε βήμα της διαδικασίας πάντα κάτι βρίσκουν για να χτίσουν ένα τείχος αδράνειας. Και όχι μόνο αυτό. Οι εργαζόμενοι του Κτηματολογίου βρίσκονται σταθερά στο χώρο, χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, δηλαδή χωρίς να φορούν τα προστατευτικά κράνη που τους έχουν χορηγηθεί, παραβιάζοντας τις υποδείξεις και τις συστάσεις που επανειλημμένως τους έχουν γίνει και μετά βρίζουν τους άλλους!!!
Είναι πια φανερό ότι κάποιοι θέλουν το Κτηματολόγιο να μείνει στην σημερινή κατάσταση. Ποιοι είναι αυτοί, και τι έχουν να κερδίσουν από αυτήν την κατάσταση, ας το ψάξουν αυτοί που τάχα κόπτονται. Αρκετά με το Κτηματολόγιο. Ως εδώ! Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».
Σημειώνεται ότι το αίτημα των δυο προϊσταμένων των Τεχνικών Υπηρεσιών για απεμπλοκή της Περιφέρειας από Κτηματολόγιο, θα εξεταστεί θεσμικά από την Περιφερειακή Αρχή.
Το Γραφείο Τύπου