Έκκληση του Α.Καμπουράκη για συμμετοχή στον εμβολιασμό κατά του Covid-19
Δήμος

Έκκληση του Α.Καμπουράκη για συμμετοχή στον εμβολιασμό κατά του Covid-19

Έκκληση για συμμετοχή στον εμβολιασμό κατά του Covid-19 απευθύνει  μέσω του λογαριασμού του στο facebook  ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης

Η ανάρτηση του κ. Αντώνη Καμπουράκη:

“Απευθύνω και σήμερα έκκληση στους συμπολίτες και συμπολίτισσες μας για μαζικούς εμβολιασμούς κατά του Covid-19. Δυστυχώς, τα πράγματα στη Ρόδο δεν πάνε καθόλου καλά, γιατί έχουμε το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμών σε όλο το Νότιο Αιγαίο και σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας.
Το ποσοστό των 36%-37% των εμβολιασμένων στο νησί μας, είναι ένας αριθμός που ούτε ελπίδα μας προσδίδει, ούτε χτίζεται το τείχος ανοσίας που επιθυμούμε.
Η δημόσια υγεία είναι το νούμερο ένα αλλά και στενά συνδεδεμένο με την εργασία, το εισόδημα και το ψωμί μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλό χωρίς θυσίες, και θυσία είναι να αναλάβει κάποιος την ευθύνη και να προσέλθει για να εμβολιαστεί.
Κάποιοι ονειρεύονται, έχω την εντύπωση, πως τα lockdowns θα γίνουν με το πέρας της τουριστικής περιόδου τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Όμως, όπως οδηγούνται τα πράγματα σήμερα στο νησί μας, πάμε για lockdown τον Ιούλιο και σε μηδενική τουριστική χρονιά σε πολύ λίγες ημέρες. Σε άλλες περιοχές της χώρας μας με το ίδιο βιοποριστικό αντικείμενο, τον τουρισμό, το ποσοστό των εμβολιασμών αγγίζει το 65% του πληθυσμού.
Ο καθένας από εμάς στην περιοχή μας έπραξε το καθήκον του. Δημιουργήσαμε ένα αξιοπρεπές εμβολιαστικό κέντρο με άριστη υγειονομική φροντίδα, με συνθήκες σεβασμού των συμπολιτών μας και ταχύτατη εξυπηρέτηση.
Οι 700 ή έστω 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα δεν επαρκούν και πρέπει να φτάσουμε τους 3.000-4.000. Αυτή την στιγμή η ευθύνη είναι στα χέρια του κάθε συμπολίτη μας. Θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευσυνειδησία. Δεν πρέπει να στερήσουμε το ψωμί στους 40.000-45.000 Ροδίτες που προσήλθαν και εμβολιάστηκαν.”