αεροσκάφη Καναντέρ
Ελλάδα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κάρπαθο

Συνολικά 600 καμένα στρέμματα δάσους άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε στην Κάρπαθο   και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το Σάββατο.

Οι εναέριες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης που ενίσχυσαν τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην περιοχή Αγία Κυριακή-Σάνταλος βοήθησαν προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά.

Στη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής συμμετείχαν 54 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από Αθήνα και Ρόδο έφτασαν δυο ελικόπτερα και 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. 

 Τα αεροσκάφη Καναντέρ έκαναν τις τελευταίες ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο της φωτιάς λίγο πριν τις 8 το πρωί.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς επίσης και δεκάδες κάτοικοι οι οποίοι συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν επίσης η έπαρχος του Νησιού κα Πόπη Νικολαίδη, ο δήμαρχος του νησιού κος Γιάννης Νισύριος και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κος Γιάννης Λυριστής.

Την επιχειρησιακή προσπάθεια παρακολούθησε και ο ίδιος ο αρχηγός της ΠΥΡ από το κέντρο συντονισμού της Πρωτεύουσας καθώς επίσης και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Το τοπικό πυροσβεστικό κλιμάκιο της Καρπάθου ερευνά τα αίτια της  φωτιάς .