Η ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ τίμησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Η ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ τίμησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου! (φωτο)

 

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Ήταν προσκεκλημένος της ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ, της άτυπης συμμαχίας 90 και πλέον τουριστικών γραφείων της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Σκοπός της πρόσκλησης ήταν να τον τιμήσουν για την έμπρακτη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.
Η εκδήλωση έγινε στον ατμοσφαιρικό κήπο του Grand Hotel Palace και σ΄αυτήν παραβρέθηκαν ο τομεάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης, η υπεύθυνη πωλήσεων της Sky Express Άννα Κατσανέβα και οι ιδιοκτήτριες του Choice Travel που ειδικεύεται στον προορισμό της Ρόδου, Πόπη Ξυνοπούλου και Βαγγελιώ Ιωακειμίδου και συνεργάτες του κ. Χατζημάρκου.

Την ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ εκπροσώπησαν ο Στέφανος Χατζημανώλης, ο Γιώργος Βόγιας, ο Χάρης Μαντούσης και ο Γιώργος Γιαλαμάς.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζημανώλης: «Στα 35 χρόνια της επαγγελματική μου πορείας πρώτη φορά μου συμβαίνει με ένα τηλεφώνημα και μια συνάντηση να γίνεται πραγματικότητα αυτό που όλοι οι συνάδελφοι επιδιώκουμε και ονειρευόμαστε. Να έχουμε δηλαδή την έμπρακτη συμπαράσταση των φορέων που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Χατζημάρκο, ένας διορατικός και open mind Περιφερειάρχης για την βοήθεια που μας έδωσε και την απαρχή αυτής της συνεργασίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ γιατί από την αρχή πίστεψαν σ΄αυτή την προσπάθεια και την αξία της συνεργασίας. Θέλω να ευχαριστήσω της αεροπορική εταιρεία Sky Express που από τον Σεπτέμβριο μας πίστεψε και είναι κοντά μας. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Τάσιο για την βοήθεια του. Είμαστε ευχαριστημένοι από την κινητικότητα που έχουν τα προγράμματα μας που αφορούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δηλαδή Αστυπάλαια και Λέρο και είναι μόνο η αρχή».

Στην αντιφώνηση του ο κ. Χατζημάρκος μεταξύ άλλων είπε: «Θέλουμε αυτές τις συνέργειες με την αγορά. Δεν μπορούμε να πετύχουμε μόνοι μας τίποτε χωρίς τους επαγγελματίες και την συνεργασία μαζί τους. Τις συνέργειες τις κυνηγάμε και τις θέλουμε. Δεν μας απασχολεί που αυτή τη στιγμή τα νούμερα αυτής της προσπάθειας είναι μικρά για τα δεδομένα της δικής μας αγοράς. Είμαστε σίγουροι πως θα μεγαλώσουν γιατί με εντυπωσιάζει αυτή η κοινή προσπάθεια που κάνετε και αξίζει να στηριχθεί. Η παρουσία μου εδώ έχει ένα στόχο. Να σας δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε δυνατή προσπάθεια που θα μας φέρει πιο κοντά».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος και ο τομεάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, αποφάσισαν να ξεκινήσουν από κοινού μια προσπάθεια για την αναζωπύρωση των σχολικών εκδρομών στις δυο Περιφέρειες. Προσπάθεια που θα πλαισιωθεί από τα τουριστικά γραφεία που θέλουν να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα.

 

 

Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia