Τήλος: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μαθαίνει στους νεαρούς αθλητές τα «μυστικά» του μπάσκετ
Αθλητικά

Τήλος: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μαθαίνει στους νεαρούς αθλητές τα «μυστικά» του μπάσκετ (Φωτο)

Λίγες ώρες μετά την είσοδό του στο Hall of Fame της FIBA επισκέφθηκε το νησί για ένα τριήμερο ανοιχτών προπονήσεων μπάσκετ

Μπορεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης να πέρασε στην μπασκετική αιωνιότητα μπαίνοντας στο Hall of Fame της FIBA, πριν από λίγες ημέρες, αλλά αυτό είχε λιγότερο σημασία από το βλέμμα των μικρών παιδιών που τον κοιτούσαν με θαυμασμό μαθαίνοντάς τους κάποια από τα μυστικά του μπάσκετ.

Ο «Δράκος» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης λίγες ώρες και αφού είχε τιμηθεί με την ύψιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε άνθρωπο του μπάσκετ, αποτελώντας πλέον μέλος του Hall of Fame της FIBA ταξίδεψε στην Τήλο, εκεί όπου τον είχε προσκαλέσει η Δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά για να διδάξει στα μικρά παιδιά το σπουδαίο αυτό άθλημα.

Στην τελετή για την είσοδό του στο Hall of Fame εκφώνησε και έναν συγκινητικό λόγο γεμάτο αναμνήσεις και… Καβάφη, ενώ η εκδήλωση έγινε -λόγω κορωνοϊού- εξ αποστάσεως. Σε αυτό το λόγο ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για το δικό του ταξίδι στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ, ενώ πολλά από αυτά που ανέφερε στην τελετή τα είπε και στα μικρά παιδιά της Τήλου.

«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κορυφαίος αθλητής και προπονητής, έχει γράψει χρυσή ιστορία στην ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση. Η επίσκεψή του στην Τήλο για ένα τριήμερο ανοιχτών προπονήσεων μπάσκετ, μας έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά και να τον ευχαριστήσουμε εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την σπουδαία προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό. Πρότυπα σαν τον Παναγιώτη μας εμπνέουν, αποδεικνύοντας ότι όλες οι κορυφές μπορούν να κατακτηθούν με σωστό σχεδιασμό, προσήλωση στο στόχο, επιμονή και συστηματική δουλειά.

Είχαμε την ευλογία να φιλοξενήσουμε στην Τήλο μας τον ζωντανό θρύλο της καλαθοσφαίρισης , τον «δράκο» Παναγιώτη Γιαννάκη. Τα παιδιά αλλά και οι «μεγάλοι» της Τήλου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον θρύλο και να διδαχθούν τα μυστικά του αθλήματος και όλα τα καλά του αθλητισμού.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και η ακαδημία του πραγματοποίησαν προπονήσεις στο δημοτικό σχολείο στα πλαίσια της αγαπημένης κοινωφελούς σε ένα τριήμερο γεμάτο μπάσκετ και γυμναστική. Πρότυπα σαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη πραγματικά μας εμπνέουν και μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με σωστό σχεδιασμό, επιμονή και συστηματική δουλειά» ανάρτησε στα social media η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά, σχετικά με την επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στο νησί της Τήλου.

γιαννακης_8
giannakis7
γιαννακης2
γιαννακης1
γιαννακης6
γιαννακης4

 

Πηγή   protothema.gr