Δευτέρα, 23 Μαΐου

Αφιερωμένη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου η εκπομπή «Χωρίς πυξίδα», που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στην ΕΡΤ 2

0

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η εκπομπή «Χωρίς πυξίδα», 12 επεισοδίων , αφιερωμένων στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ 2, την προσεχή Κυριακή, 13 Ιουνίου, στις 12:15 το μεσημέρι, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Δύο νέοι άνθρωποι, o Άρης Τσάπης και ο Γιάννης Φραγκίσκος, ηθοποιοί στο επάγγελμα, καταγράφουν τις εικόνες και τα βιώματα που αποκόμισαν από τα ταξίδια τους κατά τη διάρκεια των θεατρικών περιοδειών τους σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και τα παρουσιάζουν στους τηλεθεατές με μια δροσερή ματιά. Πρωταγωνιστές όλης αυτής της περιπέτειας είναι ο νεανικός αυθορμητισμός, οι κάτοικοι, οι παραλίες, η γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου. Μοναδικός σκοπός της εκπομπής… να συνταξιδέψετε μαζί τους!

Οι προορισμοί ανά επεισόδιο : Κύθνος , Νάξος , Ηρακλειά – Σχοινούσα , Κουφονήσια – Δονούσα , Φολέγανδρος , Σέριφος , Πάτμος , Λειψοί , Νίσυρος , Τήλος – Χάλκη , Ρόδος , Καστελόριζο.

Η ιδέα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019, όταν οι δύο νεαροί ηθοποιοί συμμετείχαν στην παράσταση «Ειδήσεις είναι …θα περάσουν», που με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περιόδευσε σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Οι δύο ηθοποιοί είχαν ξαναβρεθεί στο Νότιο Αιγαίο το καλοκαίρι του 2017 – και πάλι με την υποστήριξη της Περιφέρειας – όταν περιόδευσαν με την παράσταση «Αγαπημένη μου Ελλάδα».

Η ιδέα να αξιοποιήσουν τις καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες στα νησιά, με βιντεοσκοπήσεις της εμπειρίας που έζησαν, ανήκει στον τότε Εντεταλμένο Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Περιφερειακό Σύμβουλο Κάλλιστο Διακογεωργίου, με σκοπό την προβολή του Νοτίου Αιγαίου ως ιδανικού τόπου διακοπών εμπειρίας, για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, αφού κάθε νησί έχει το δικό του μοναδικό χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε, μετατράπηκε σε 12 εκπομπές αφιερωμένες στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με την ΕΡΤ 2 να τις φιλοξενεί κάθε Κυριακή μεσημέρι.

Το πρώτο επεισόδιο της προσεχούς Κυριακής είναι αφιερωμένο στην Κύθνο.

Οι συντελεστές των εκπομπών είναι οι εξής:
Παρουσίαση : Άρης Τσάπης , Γιάννης Φραγκίσκος
Σκηνοθεσία : Έκτωρ Σχηματαριώτης
Κινηματογράφηση : Έκτωρ Σχηματαριώτης , Θοδωρής Διαμαντής
Ηχοληψία : Στέλιος Κιουλαφής , Θοδωρής Διαμαντής
Βοηθός Παραγωγής : Γιώργος Ρωμανάς
Μοντάζ : PROJECTIVE 15
Παραγωγή : ARTISTIC ESSENCE PRODUCTIONS

Comments are closed.