Εγκλωβισμένοι στην Τήλο οι ξένοι τουρίστες
Τουρισμός

Εγκλωβισμένοι στην Τήλο οι ξένοι τουρίστες

Αναστάτωση και εκνευρισμό δημιουργεί η αδυναμία έκδοσης πιστοποιητικών rapid tests, στην Τήλο.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικό κέντρο πραγματοποίησης του ελέγχου.

Δεν υπάρχει στο νησί και κατά συνέπεια δεν μπορούν λάβουν το απαραίτητο πιστοποιητικό για την επιστροφή στις πατρίδες τους.

Το πρόβλημα διογκώνεται καθώς η μετάβαση στη Ρόδο, απαιτεί διανυκτέρευση. Κάτι που ανατρέπει σημαντικά τους σχεδιασμούς τους για τις διακοπές.

Σε αυτό το πλαίσιο η δήμαρχος του νησιού κυρία Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, μιλώντας στο Tourism Today, εκφράζει την αγωνία της. Ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση επίλυση του προβλήματος.

«Πως θα κρατήσουμε τον τουρισμό στο νησί μας;» αναρωτιέται. Και συνεχίζει: «Δεν μπορούν να κάνουν το rapid test, καθώς δεν έχουμε εδώ ιδιωτικά κέντρα.
Στο αγροτικό ιατρείο μπορεί να προσέλθει κάποιος για το test, μόνο αν διαθέτει ΑΜΚΑ.»

Οι παθιασμένοι εραστές της Τήλου

Στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, πραγματοποιούνται συνεχείς διαβουλεύσεις καθώς και το ενδιαφέρον των δυνητικών επισκεπτών είναι αμείωτο.

«Η Τήλος, διαθέτει παθιασμένους εραστές και οι σχετικές συζητήσεις σε φόρουμ αλλά και σε κοινωνικά δίκτυα, είναι συνεχείς» θα μας πει η κυρία Καμμά – Αλιφέρη.

Η δήμαρχος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με ιδιωτική κλινική στη Ρόδο  εξετάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Στόχος είναι να καταφέρουν να έρχεται στο νησί, ιατρός ή νοσηλευτής του κέντρου, ο οποίος θα πραγματοποιεί τα τεστ και στη συνέχεια θα μπορεί με την κατάλληλη υποδομή μα εκδίδει τα απαραίτητα έγγραφα.

Βέβαια αξίζει να σημειώσουμε, ότι για να επιτευχθεί αυτή η λύση, απαιτείται να επιλυθούν τεχνικά θέματα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Πολλά μικρά νησιά με το ίδιο θέμα

Το ίδιο πρόβλημα, αντιμετωπίζουν και άλλα μικρά νησιά της χώρας μας, τα οποία δεν έχουν ιδιωτικά κέντρα όπου πραγματοποιούνται τα rapid tests.

Κλείνοντας η κυρία δήμαρχος σημειώνει: «Απαιτείται μία συλλογική λύση, η οποία θα μας βοηθήσει να έχουμε μία ήρεμη και χαλαρή τουριστική περίοδο.

Χρειάζεται επιμονή από όλους μας ώστε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και να προσφέρουμε ένα άρτιο και ταυτόχρονα ποιοτικό τουριστικό προϊόν».

 

Πηγή   tourismtoday.g