ΑΧΕΠΑ Ρόδου Εκπληρώσαμε μια δέσμευση που είχαμε αναλάβει απέναντι στους ακρίτες συμπατριώτες μας
Ρόδος

ΑΧΕΠΑ Ρόδου: Εκπληρώσαμε μια δέσμευση που είχαμε αναλάβει απέναντι στους ακρίτες συμπατριώτες μας

Ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Αντώνης Γιαννικουρής και οι εκπρόσωποι του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου κ. Ηλιακώστας Μηνάς (Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων) και κ. Τσαμπίκος Παπαλέξης, κατά την επίσκεψή τους στο Καστελλόριζο με αφορμή τον εορτασμό των Πολιούχων του νησιού Κωνσταντίνου και Ελένης, εκπλήρωσαν μια δέσμευση που είχαν αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια.

Σε μία κίνηση υψηλού εθνικού συμβολισμού ταξίδεψαν στο νησί της Ρω και δώρισαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου που αγιογράφησε ο Γιάννης Νταφόπουλος. Η εικόνα τοποθετήθηκε ξανά στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στη Ρω, έπειτα από πολλά χρόνια, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης – Τήλου – Χάλκης – Καστελλορίζου κκ Χρυσοστόμου. Στην συνέχεια ακολούθησε τρισάγιο στην μνήμη της κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Τη σεμνή τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Καστελλορίζου κ. Στράτος Αμύγδαλος και ο Δ/κτης την ΔΑΝ Μεγίστης Συνταγματάρχης κ. Αθανάσιος Φωτεινόγλου.

Μετά το πέρας της τελετής ο Αντιπροέδρος της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Γιαννικουρής, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το φυλάκιο του νησιού, να συνομιλήσει με τους στρατιώτες και να τους ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες

που προσφέρουν σε ένα πολύ σημαντικό σύμπλεγμα νησιών της Δωδεκανήσου, με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία για την πατρίδα.

Στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου που χτυπά δυνατά η καρδιά του ελληνισμού, σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, θα πραγματοποιούμε δράσεις που θα ενισχύουν την ελληνικότητά τους.