Αναβαθμίζεται Ψηφιακά το Μουσικό Σχολείο Ρόδου
Δήμος

Αναβαθμίζεται “Ψηφιακά” το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Μία αποτελεσματική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, μεταξύ της Διεύθυνσης του Σχολείου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Καμπούρη.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια άλλων εποικοδομητικών συνεργασιών των στελεχών της σχολικής κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων με αντιδημάρχους και άλλα μέλη της διοίκησης του Δήμου, με σκοπό την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει το Σχολείο.

Για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου (Γυμνάσιο και Λύκειο) αποτελεί προτεραιότητα η ολοένα και περισσότερο επωφελής αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Έτσι, πριν από λίγους μήνες ολοκληρώθηκε (χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου) το έργο της τοποθέτησης βιντεοπροβολέων σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και άλλους χώρους, ώστε σε συνδυασμό με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών να καταστήσει την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ελκυστική και γόνιμη. Πλέον, μετά την πρόσφατη δέσμευση του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καμπούρη, σήμερα επιβεβαιώθηκε η έναρξη υλοποίησης του έργου καλωδιακής σύνδεσης των αιθουσών διδασκαλίας με το διαδίκτυο, τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού παραδόθηκαν τα απαραίτητα υλικά.

Ο Διευθυντής κ. Νικήτας Χρυσοχός, οι υποδιευθυντές, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, αλλά και οι μαθητές και μαθήτριες ευχαρίστησαν θερμά τον αντιδήμαρχο για την προσωπική του μέριμνα και τη συμβολή του Δήμου, ώστε το Μουσικό Σχολείο, από τη νέα σχολική χρονιά, να αντιμετωπίσει με σύγχρονους όρους τις προκλήσεις της νέας εποχής.

  • Με την ευκαιρία, υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής (μέσω μουσικών δοκιμασιών, για τις οποίες όμως δεν απαιτείται γνώση μουσικού οργάνου ή θεωρίας της μουσικής) μαθητών/τριών που τελειώνουν το Δημοτικό, για την Α’ Γυμνασίου της επόμενης σχολικής περιόδου, λήγει τη Δευτέρα 31-5-2021, στις 2 μ.μ. Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά (https://forms.gle/oVPb5UD3xZuKew5T8) ή στο Σχολείο. Περισσότερα, στην ιστοσελίδαhttp://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/3026 και στα τηλ.: 22410.65651 και 22410.67850.