Χατζημάρκος Γιώργος Περιφερειάρχης
Περιφέρεια

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης για την Αποκατάσταση Συντήρηση επαρχιακής οδού Κω-Μαστιχαρίου

Το έργο δημοπράτησε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση – Συντήρηση επαρχιακής οδού υπ’ αριθμ.2 Νήσου Κω».
Το έργο περιλαμβάνεται στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφέρειας, για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τομέα όπου η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση, την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη διάχυση της τουριστικής κίνησης. Είναι δε ένα από τα πολλά έργα που υλοποιούνται στην Κω, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου του νησιού.
Η εργολαβική σύμβαση είναι ύψους 508.585,05 € και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η τεχνική μελέτη του έργου αφορά σε παρεμβάσεις για την συντήρηση – αποκατάσταση τμημάτων του Επαρχιακού οδικού δικτύου Κω και συγκεκριμένα Κως – Ασκληπιείο – Χαϊκούτες – Ασφενδιού – Αμανιού – Πυλί – Καρδάμαινα – Αντιμάχεια – Μαστιχάρι., με στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών και τη γενικότερη βελτίωσή του.
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.