Αεροδρόμιο Διαγόρας Ρόδου
Περιφέρεια

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το άνοιγμα του Τουρισμού

Με περισσότερες από 33.000 αφίξεις το πρώτο δεκαήμερο, ξένοι τουρίστες εγκαινίασαν τα Διεθνή Αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου
Αισιόδοξα στοιχεία για τις προοπτικές αύξησης της τουριστικής κίνησης στα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου αποτυπώθηκαν στα επίσημα δεδομένα της Fraport, επιβεβαιώνοντας ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διατηρούν το ισχυρό brand και το υψηλό μερίδιο που σταθερά κατείχαν στην τουριστική αγορά τα προηγούμενα χρόνια.
Με κλιμακωτό ρυθμό εξελίσσονται οι αφίξεις, καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνεται τόσο ο αριθμός των αφιχθέντων επιβατών όσο και οι πόλεις και χώρες προέλευσής τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο 22 Μαΐου, η Ρόδος υποδέχθηκε πολίτες από 21 ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ σε αντίστοιχα νούμερα κινήθηκε και η Κως.
Συγκεκριμένα, από τις 13 Μαΐου, που λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται διεθνείς αφίξεις και μέχρι τις 23 Μαΐου, τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχθηκαν περισσότερες από 250 διεθνείς πτήσεις που μετέφεραν στα νησιά περισσότερους από 33.000 ξένους επισκέπτες μέσω διεθνών πτήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω τουριστική κίνηση εκτυλίχθηκε ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα στα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου, όπου τηρούνται ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων στον κλάδο των αερομεταφορών, των τουριστών και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Fraport (για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου), τις πρώτες δέκα ημέρες από το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού, οι αφίξεις έχουν ως εξής:
ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 13 – 23 ΜΑΙΟΥ 2021 ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΡΟΔΟΣ 15.977
ΚΩΣ 8.307
ΜΥΚΟΝΟΣ 3.090
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 5.679
Ειδικότερα το νησί της Ρόδου, στις 13 Μαΐου υποδέχθηκε με το «καλημέρα» 1.110 επιβάτες, ενώ η κίνηση κλιμακώθηκε το Σάββατο 22 Μαΐου, όπου στο αεροδρόμιο Διαγόρας έφθασαν με 29 πτήσεις 3.727 ξένοι τουρίστες. Το πρώτο δεκαήμερο του ελληνικού τουρισμού, το νησί των Ιπποτών επισκέφθηκαν κοντά στους 16.000 επισκέπτες.
Το Σάββατο 22 Μαΐου υπήρξε και για την Κω η μέρα με τις περισσότερες αφίξεις, καθώς το νησί υποδέχθηκαν περίπου 3.300 τουρίστες μέσω 20 πτήσεων, ενώ ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων στο νησί του Ιπποκράτη για το πρώτο δεκαήμερο διαμορφώθηκε στους 8.307.
Το νησί των ανέμων υποδέχθηκε περισσότερους από 3.000 ξένους τουρίστες από τις 13 έως τις 23 Μαΐου, ενώ τους 5.679 επιβάτες έφτασε η Σαντορίνη για το ίδιο διάστημα.
Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης που απολαμβάνουν προορισμοί του Ν. Αιγαίου είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη και παρουσιάζουν αυξητικό ρυθμό πτήσεις από τη Μ. Βρετανία, παρόλο που οι Βρετανοί επιβάτες επιστρέφοντας στη χώρα τους είναι επί του παρόντος υποχρεωμένοι να μείνουν καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.
Τέλος, σημειώνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.