Σπυριδάκη Μ Σαδόπουλος Στ Aegean Αεροδρόμιο Ρόδος.jpg RRR
Τουρισμός

Ρόδος : Με την πτήση A3483 της AEGEAN από τη Ζυρίχη κατέφθασαν οι πρώτοι 150 επισκέπτες από την Ελβετία στο νησί της Ρόδου εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα των τακτικών απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Με την πτήση A3483 της AEGEAN από τη Ζυρίχη που προσγειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στο ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Διαγόρας», κατέφθασαν οι πρώτοι 150 επισκέπτες από την Ελβετία εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα των τακτικών απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό προς της Ρόδο για τη φετινή τουριστική περίοδο,.

Μια από τις σημαντικότερες σε δραστηριότητα και δυναμική βάσεις της εταιρείας με παραδοσιακά έντονη δραστηριότητα τη θερινή περίοδο.

Η Ρόδος αποτελεί βαρόμετρο για τον ελληνικό τουρισμό , αλλά και για την AEGEAN  καθώς  διακρίνεται τόσο για την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και της εμπειρίας που προσφέρει όσο και γιατί αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς  στη χώρα που μπορούν να υποστηρίξουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τη φετινή χρονιά η AEGEAN από τη βάση της στη Ρόδο θα επιχειρεί με 4 αεροσκάφη σε 31 προορισμούς του εξωτερικού, διασυνδέοντας  το νησί με τις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας, του Ισραήλ, της Ρουμανίας, των Σκανδιναβικών χωρών κ.α., τόσο με προγραμματισμένες όσο και με ναυλωμένες πτήσεις σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Μετά την πτήση της Ζυρίχης που εγκαινιάστηκε το  Σάββατο 22 Μαϊου   και θα εκτελείται 2 φορές την εβδομάδα,  σταδιακά, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται τα τακτικά εβδομαδιαία δρομολόγια σε Φρανκφούρτη, Μόναχο, Παρίσι, Μασσαλία, Λυών, και αλλά και στο Τελ Αβίβ μόλις αποκλιμακωθεί η κρίση στην περιοχή.

Παράλληλα, ήδη πραγματοποιούνται με αυξημένες συχνότητες τα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Καστελόριζο

Η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AEGEAN, Μαρίνα Σπυριδάκη, επισήμανε ότι :

“Ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραδοσιακών τουριστικών προορισμών της Μεσογείου έχει ήδη ξεκινήσει και είναι έντονος. Ωστόσο θεωρούμε ότι η χώρα μας με βάση τη θετική περυσινή εμπειρία αλλά και τις προσπάθειες όλων μας θα κερδίσει τον επισκέπτη.

Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή , είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι οι κρατήσεις σταδιακά θα αυξάνονται και εφόσον προχωρήσει ο εμβολιασμός σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και το Ψηφιακό Πράσινο πιστοποιητικό, θα μπορούσε να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Ιδιαιτέρως εάν οι προσπάθειες του Υπουργείου τουρισμού και  του ΥΠΕΞ αποδώσουν για την αποκατάσταση της δια συνδεσιμότητας με τη Ρωσία , εάν σταδιακά αποκλιμακώσει η κρίση στο Ισραήλ και φυσικά εάν ενταχθούμε το προσεχές διάστημα στη λίστα των πράσινων χωρών στην Αγγλία.

Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε και το φετινό καλοκαίρι στην επανεκκίνηση του τουρισμού, έχοντας σχεδιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από και προς την περιφέρεια και τα νησιά”

O Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας Κύπρου και Βαλκανίων της AEGEAN επεσήμανε  ότι :

“Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, καθώς ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ρόδος θα αποτελέσει και φέτος έναν από τους κορυφαίους προορισμούς, στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών”

Κλείνοντάς οι εκπρόσωποι της AEGEAN αναφέρθηκαν στην μακροχρόνια συνεργασία και αμοιβαία στήριξη με την Περιφέρεια και το Δήμο ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τόσο τον κόσμο του νησιού όσο  και των αρχών.