Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου
Δήμος

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πρωτογενούς Ανάπτυξης Ευδοκία Πάττα – Αποστολίδη, αναφέρει :

Την Δευτέρα 17 Μαΐου υπογράφηκε από τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Ανάπτυξης Δρ. Παναγιώτη Ι. Σταμάτη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου κ. Γεωργία Διμέλη, η νέα Σύμβαση παραχώρησης -ως προς τη λειτουργία- του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στον Σύλλογο Φιλοζωικής.

Η νέα Σύμβαση θέτει σε νέες βάσεις την συνεργασία του Δήμου Ρόδου με τον Σύλλογο Φιλοζωικής, με στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων.

Στη νέα Σύμβαση προβλέπεται μεταξύ άλλων η σύσταση μικτής επταμελούς Επιτροπής για την διαχείριση του Καταφυγίου, η πραγματοποίηση των υιοθεσιών μέσω της πλατφόρμας «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αιτημάτων Πολιτών» του Δήμου Ρόδου αλλά και του νέου πενταψήφιου αριθμού 15588 του Δήμου καθώς και η σύναψη σύμβασης με ιδιώτη Κτηνίατρο που εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Στα πλαίσια της νέας συνεργασίας αποφασίστηκε η μόνιμη παρουσία Κτηνιάτρου του Δήμου στο Καταφύγιο και ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Κρητικός, εθελοντής και εκπαιδευτής σκύλων, ως μοναδικός αρμόδιος για την περισυλλογή των αδέσποτων σκυλιών.

Η νέα Σύμβαση σε συνδυασμό με:

· την προμήθεια δύο νέων σύγχρονων οχημάτων περισυλλογής ζώων και την πραγματοποίηση έργων εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Καταφυγίου, που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος»

· την επέκταση του δικτύου σταθμών σίτισης (ταΐστρες-ποτίστρες) των αδέσποτων σε όλο τον Δήμο

· το πιλοτικό σύστημα εγκατάστασης οικίσκων για αδέσποτες γάτες

· την προμήθεια συστημάτων συλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων και την τοποθέτησή τους σε καίρια σημεία του Δήμου

θα συμβάλει σημαντικά στην οριστική λύση πολλών προβλημάτων σχετικά με τη διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων και στην δημιουργία εκείνων των συνθηκών στον Δήμο μας που θα προστατεύουν τόσο τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων όσο και των δημοτών μας.