Ζαννετίδης-Τριανταφυλλοπούλου
Περιφέρεια

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και ο Οινοτουρισμός

Τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη επισκέφθηκε η κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
Η κα Τριανταφυλλοπούλου είναι πρόεδρος της εθνικής επιτροπής Οινοτουρισμού, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και πρόεδρος των Οινοποιών Αιγαίου.
Η συζήτηση αφορούσε τον εθνικό σχεδιασμό οινικού τουρισμού, και συγκεκριμένα την ανάπτυξη την προβολή και την προώθηση των ελληνικών κρασιών, των οποίων η ποιοτική αναγνώριση τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αισιόδοξες προβλέψεις.
Το γεγονός αυτό απαιτεί ακόμα περισσότερη δουλειά για την υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού.
Οι δύο συνομιλητές αποφάσισαν για την εκ νέου διοργάνωση της έκθεσης Οίνων Αιγαίου, που είχε απόλυτη επιτυχία στις προηγούμενες εκθέσεις που συνδιοργανώθηκαν με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε την κα Τριανταφυλλοπούλου για την πάγια θέση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στην στήριξη της γαστρονομίας, της οινοπαραγωγής αλλά και ανάδειξης και προβολής των προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας.
Επίσης της μίλησε για την προσπάθεια ανάδειξης τοπικών προϊόντων και την δυνατότητα τυποποίησης τους, έτσι ώστε να μπορούν να βγουν στην αγορά της χώρας και όχι μόνο.
Η κα Τριανταφυλλοπούλου ευχαρίστησε την Περιφερειακή αρχή για τις μεγάλες προσπάθειες που κάνει για την ανάπτυξη του τουρισμού και τον τρόπο που παντρεύει την προώθηση των ελληνικών κρασιών και της γαστρονομίας με τις ευχάριστες κι απολαυστικές διακοπές των επισκεπτών μας.