Aegean
Τουρισμός

H AEGEAN βαρόμετρο στην πορεία ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού

Η πτητική δραστηριότητα της AEGEAN, θα αποτελέσει το βαρόμετρο για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μετά την άρση των περιορισμών, η αεροπορική εταιρεία έχει διπλασιάσει τις πτήσεις εξωτερικού μέχρι τα τέλη του μήνα και τις τριπλασιάζει από τα μέσα Ιουνίου.
Παράλληλα “συγκρατημένα ενθαρρυντικές” είναι οι ενδείξεις από τις μέχρι στιγμής κρατήσεις της.

Η AEGEAN συγκεκριμένα από  14 Μαΐου και μέχρι το τέλος του μήνα πραγματοποιεί συνολικά διπλάσιες πτήσεις εξωτερικού καθημερινά, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Από τα μέσα Ιουνίου και μετά θα πραγματοποιεί και τριπλάσιο αριθμό. Παράλληλα, οι πρώτες πτήσεις charter της AEGEAN για λογαριασμό μεγάλων t.o. του εξωτερικού προσγειώνονται στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Ρόδου.

Η AEGEAN έχει ήδη διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη στήριξη του τουρισμού

Η AEGEAN έχει ήδη διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη στήριξη του τουρισμού. Έχοντας σχεδιάσει για τη φετινή χρονιά:

  • Δίκτυο με περισσότερες από 100 απευθείας πτήσεις προς τις 7 περιφερειακές της βάσεις (οι τρεις από τις οποίες είναι νέες: Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα).
  • Παραδοσιακά έντονη δραστηριότητα από τον κόμβο της Αθήνας που εξασφαλίζει τη διασυνδεσιμότητα του συνόλου της χώρας με το εξωτερικό. Και αναμένεται να ξεπερνά το φετινό καλοκαίρι τις 250 πτήσεις ημερησίως.

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα, βλέποντας μπροστά δημοσίευσε στα συστήματα κρατήσεων και επιπλέον τακτικές απευθείας πτήσεις από και προς Ηράκλειο, Ρόδο, Λάρνακα αλλά και Μύκονο που θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου.

“Συγκρατημένα ενθαρρυντικές” οι ενδείξεις κρατήσεων

Πάντως οι πρώτες ενδείξεις από τις κρατήσεις είναι συγκρατημένα ενθαρρυντικές. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες διαφαίνεται μια μεταβολή στις κρατήσεις και ένα σχετικά αυξημένο ενδιαφέρον. Με το πρώτο κύμα των ταξιδιών να πραγματοποιείται πιθανότατα από τα μέσα Ιουνίου και έπειτα.

Σταδιακά παρατηρείται αύξηση των κρατήσεων από χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία, προς νησιωτικούς προορισμούς κυρίως. Αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνεται μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος και για τους city break προορισμούς της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για την Αθήνα

Ειδικά για την Αθήνα ο σχεδιασμός προβλέπει:

  • Σταδιακή αύξηση των προορισμών που εξυπηρετούνται σε πάνω από 50.
  • Επαναφορά της απευθείας σύνδεσης από και προς σημαντικούς προορισμούς του εξωτερικού.
    Όπως Ελσίνκι, Λισαβόνα, Βιέννη, Πράγα, από την άλλη εβδομάδα. Καθώς και άλλων πόλεων του εξωτερικού όπως Δουβλίνο, Βενετία, Μπολόνια, Βουδαπέστη στο πρώτο μισό του Ιουνίου.

Παράλληλα από αυτό το Σαββατοκύριακο ενισχύεται ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων στους κλασικούς προορισμούς. Όπως Βρυξέλλες, Παρίσι, Λονδίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη και Ζυρίχη.

Σταδιακή αύξηση των δρομολογίων σε Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σταδιακή αύξηση των δρομολογίων, προς:

  • Φρανκφούρτη
  • Μόναχο
  • Ντίσελντορφ
  • Στουτγάρδη
  • Λάρνακα

Και από τις αρχές Ιουνίου ξεκινούν 5 νέα δρομολόγια Λονδίνο, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, Αμβούργο Βερολίνο.

Απευθείας πτήσεις εξωτερικού από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιου του Ηρακλείου προς Φρανκφούρτη, Μόναχο, Παρίσι, Στουτγάρδη.
Καθώς και δυο νέα απευθείας δρομολόγια προς Λονδίνο και Βαρσοβία.

Η διεθνείς δραστηριότητα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες με απευθείας πτήσεις προς:

  • Ελβετία
  • Γαλλία (Λυών, Μπορντό)
  • Charter προς Πολωνία και χώρες τις Βαλτικής.

4 βασικές συνδέσεις εξωτερικό σε Ρόδο

Αντίστοιχα από και προς τη Ρόδο ξεκινούν 4 βασικές συνδέσεις προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη και Παρίσι αλλά και πτήσεις charter.

Πάντως η AEGEAN είναι σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να πραγματοποιήσει προσαρμογές του δικτύου της, αναλόγως της ζήτησης και φυσικά να επενδύσει, στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, διατηρώντας τακτικές ή ναυλωμένες πτήσεις προς τις περιφερειακές τις βάσεις (όπως πχ Ηράκλειο, Ρόδο) ακόμη και μετά το πέρας της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου, ακόμη και μέχρι το Νοέμβριο 2021.