Κάλυμνος
Ελλάδα Οικονομία

Κάλυμνος : Κίνδυνος “απώλειας” θέσεων εργασίας λόγω lockdown

Στον «αέρα» εκατοντάδες θέσεις εργασίας λόγω καθολικού lockdown στην Κάλυμνο

Ορατό κίνδυνο απώλειας των θέσεων εργασίας τους λόγω lockdown αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Κάλυμνο, που απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες, οικοδομικές εργασίες, με την μελισσοκομία, στην περιφέρεια και στην ΔΕΗ.

Σοβαρό κίνδυνο απώλειας των θέσεων εργασίας τους λόγω lockdown αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Κάλυμνο, που απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες, οικοδομικές εργασίες, με την μελισσοκομία, στην περιφέρεια και στην ΔΕΗ, καθώς δεν τους παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησής τους.

Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι είναι «εγκλωβισμένοι» στην Κάλυμνο λόγω καθολικού lockdown με την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας να μην έχει μεριμνήσει για την δυνατότητα μετακίνησής τους, ούτε με την χρήση self test, όπως γίνεται σε άλλους εργασιακούς κλάδους, ούτε με βεβαίωση εργασίας, κάτι που προκαλεί σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού πρόβλημα στους ίδιους και στις οικογένειες τους.

Αυτό μάλιστα συμβαίνει την ώρα που οι προμηθευτές από την Κω μπορούν να μετακινούνται στην Κάλυμνο για την τροφοδοσία του νησιού. Μάλιστα ο αγροτικός συνεταιρισμός του νησιού έχει αποστείλει σχετική ενημέρωση στο υπουργείο Γεωργίας, το προστασίας του Πολίτη και στην περιφέρεια Δωδεκανήσου σχετικά με την Εξαίρεση μελισσοκόμων από τη γενική απαγόρευση εξόδου από το νησί είτε αποζημίωσή τους.

Μεταξύ άλλων ζητούν, «Α)-Εξαίρεση των μελισσοκόμων Καλύμνου από τη γενική απαγόρευση εξόδου από το νησί που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται στο νησί από την Τετάρτη του Πάσχα 05-05-2021 και Β)-Αποζημίωση των μελισσοκόμων για τη χαμένη εσοδεία και την απώλεια ζωικού κεφαλαίου, που θα προκύψουν σίγουρα κατά το έτος 2021 εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι να επισκέπτονται τα μελίσσια τους και να εργάζονται με αυτά, πόσω μάλλον εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι να τα μεταφέρουν εγκαίρως στην Κάλυμνο κατά την έναρξη της ανθοφορίας του θυμαριού».

Ήδη η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε φορείς και πολιτικές παρατάξεις του δοκιμαζόμενου από τον κορωνοϊο νησί και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα

 

Πηγή    newpost.gr  του Μιχάλη Τεζάρη