Γιάννης Φλεβάρης λειτουργία των σφαγείων και η τροφοδοσία της τοπικής αγοράς
Περιφέρεια

Γ.Φλεβάρης : “Απόλυτα επιτυχημένη η λειτουργία των σφαγείων και η τροφοδοσία της τοπικής αγοράς με ντόπιο φρέσκο κρέας το Πάσχα του 2021”

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η λειτουργία των σφαγείων της περιοχής μας και η τροφοδοσία της αγοράς με φρέσκο ντόπιο κρέας για τον εορτασμό του Πάσχα 2021, αφού ως γνωστόν Λαμπριάτικο τραπέζι χωρίς τον παραδοσιακό οβελία, τον λαμπριάτη ή τον καπαμά, δεν γίνεται.

 

Τα κρεοπωλεία και οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν χιλιάδες αμνοερίφια τοπικής παραγωγής και άριστης ποιότητας, μέσω της συνεχούς και υποδειγματικής λειτουργίας του Περιφερειακού Σφαγείου στις Καλυθιές αλλά και του Δημοτικού Σφαγείου στον Έμπωνα που παρέμεινε ενεργό κατά την τρέχουσα περίοδο με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Ο κ. Φλεβάρης οργάνωσε την λειτουργία και τη στελέχωση του Περιφερειακού Σφαγείου με τον απαιτούμενο αριθμό εκδοροσφαγέων για να αντιμετωπιστεί ο ολοήμερος φόρτος εργασίας της μονάδας και η τήρηση των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων καθώς και των διατάξεων που αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας του Covid-19. Υπήρξε συνεχής καθαρισμός και απολύμανση των χώρων και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από τους εισερχόμενους και τους εργαζομένους. Υπήρξε συντονισμός του Περιφερειακού Φυτωρίου με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα, την Κτηνιατρική Υπηρεσία, τις Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Έμπωνας, ενώ καθημερινή ήταν η καθοδήγηση, η εποπτεία και η επικοινωνία του κ. Φλεβάρη με τους συνεργάτες του και τους υπευθύνους λειτουργίας των μονάδων.

 

Ο Πρόεδρος κ. Φλεβάρης από κοινού με τον συνάδελφό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και Αντιπρόεδρο της εταιρείας, πραγματοποίησαν επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και ελέγχους τόσο στο Περιφερειακό Σφαγείο στις Καλυθιές όσο και στο Δημοτικό Σφαγείο Έμπωνα αλλά και στις εγκαταστάσεις της Φυτώριο Α.Ε.. Επίσης διοργάνωσαν σύσκεψη για υγειονομικά θέματα, τήρηση των μέτρων καταπολέμησης του κορωνοϊού, και ζητήματα απολύμανσης. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Ηλία Οικονομίδη, τον Προϊσταμένο Γεωπόνο κ. Νίκο Ρένεση, τον υπευθύνο λειτουργίας κ. Στ. Κωνσταντινίδη και τον λογιστή κ. Τσαμπίκο Αϊβάζη. Τακτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης με εκπροσώπους των παραγωγών, κτηνοτρόφων και κρεοπωλών στην έδρα της εταιρείας στα Κοσκινού με σκοπό την καλύτερη δυνατή διαχείριση της περιόδου.

 

Μετά την περίοδο των εορτών θα ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για την περίοδο του Πάσχα καθώς και ο συνολικός αριθμός των σφαγίων σε συνδυασμό με στατιστικά στοιχεία για την εύρυθμη και ιδιαίτερα ικανοποιητική τροφοδοσία και εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς.

 

Με την ολοκλήρωση του αυξημένου κύκλου εργασιών των ημερών ο κ. Φλεβάρης ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε., τους συνεργάτες του και όλους τους εργαζομένους καθώς και τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς για την άψογη συνεργασία, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και το ανάλογο αποτέλεσμα και απηύθυνε προς όλους τους συμπατριώτες μας τις δικές του εγκάρδιες αναστάσιμες ευχές.

 

«Εύχομαι ολόψυχα το Φως της Ανάστασης να φτάσει στις ψυχές όλων και να δώσει υγεία και δύναμη σε κάθε βήμα μας στο ταξίδι της ζωής! Επίσης σύντομη επιστροφή στην κανονική ζωή για να έχουμε του χρόνου και πάλι στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε όλο τον κόσμο έναν ξεχωριστό εορτασμό των Αγίων αυτών ημερών χωρίς αποστάσεις και περιοριστικά μέτρα.

 

Χρόνια πολλά και Καλό Πάσχα!»

 

 

Ιωάννης Φλεβάρης

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Διεθνολόγος, ΜSc Διεθνείς Σχέσεις – Διακυβέρνηση

MSc Κοινωνικοί & Πολιτικοί Θεσμοί – Αρχαίο Θέατρο

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πρόεδρος Φυτώριο Α.Ε.