Κάλυμνος
Ελλάδα

Κορωνοϊός: “Καμπανάκι” Χαρδαλιά για 19 περιοχές Ποιες μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο”

Στο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου κατεβαίνει  η Κως

Στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει εδώ και πολλές εβδομάδες η Κάλυμνος

 

Τον επικαιροποιημένο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στο “βαθύ κόκκινο” (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) εντάσσεται έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, ο Δήμος Ξάνθης, όπου τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 157 από 116 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή αύξηση 35,34%, καθώς και ο Δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 24 από 3 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή έχουν σχεδόν οκταπλασιαστεί.

Από το “βαθύ κόκκινο” κατεβαίνουν στο “κόκκινο” η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Περιφερειακή Ενότητα Κω, ο Δήμος Πύδνας-Κολιδρού στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Γρεβενών, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Σπετσών και ο Δήμος Κύθνου.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου στις 46 από τις συνολικά 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Αττικής και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας. Εννέα Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%, και άρα είναι οι περιοχές όπου χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμα προσοχή. Είναι οι εξής: Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

“Ειδικά σε αυτές τις περιοχές απευθύνουμε έκκληση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων. Βλέπουμε ότι στο σύνολο της Επικράτειας πάντως ότι η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται σταδιακά” τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.