Χριστιάνα Καλογήρου
Πολιτική

Η Χριστιάνα Καλογήρου νέα γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Έχει εργαστεί επί 20ετία στον ιδιωτικό τομέα, εκπονώντας μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης

Νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει η Χριστιάνα Καλογήρου, στη θέση του παραιτηθέντος, Γιώργου Στρατάκου, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη η τοποθέτησή μου από τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, στη θέση του γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» δήλωσε η κ. Καλογήρου και πρόσθεσε: «Με όλες μου τις δυνάμεις και με απόλυτη αφοσίωση στα νέα μου καθήκοντα, θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια και να συμβάλλω στις άοκνες προσπάθειες που κάνουν ο υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός, οι υφυπουργοί κ. Γιάννης Οικονόμου και κα. Φωτεινή Αραμπατζή, καθώς και ο γενικός γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε αυτούς τους 21 μήνες, καθώς και το στελεχικό δυναμικό του υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την αγαστή και παραγωγική μας συνεργασία».

Ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός ευχαρίστησε για την προσφορά του τον κ. Στρατάκο, και ο ίδιος διαβεβαίωσε τον αρμόδιο υπουργό ότι θα παραμείνει αρωγός στο έργο του ΥΠΑΑΤ.

Το σύντομο βιογραφικό της κ. Καλογήρου

Η Χριστιάνα Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με θέμα τις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στου Διοικητικούς και Αναπτυξιακούς Τομείς.

Έχει εργαστεί επί 20ετία στον ιδιωτικό τομέα. Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Παράλληλα συμμετείχε ενεργά σε πρωτοβουλίες που αφορούν σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης θαλάσσιας οικονομίας επιχειρηματικότητας πολιτισμού προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα.

Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου με την Νέα Δημοκρατία. Το 2012 ανέλαβε τη θέση γενικής γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου του υπουργείου Εσωτερικών. Το 2014 εκλέχθηκε περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Τον Αύγουστο του 2019 ανέλαβε την θέση της γενικής γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Verified by MonsterInsights