6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης
Περιφέρεια

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σύρου

Με 240.000,00 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί το έργo
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (Γ΄φάση)», προϋπολογισμού 240.000,00 ευρώ.
Το έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών στο κτήριο όπου στεγάζεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμισή του (αντικατάσταση κουφωμάτων, υγρομόνωση δώματος, εξωτερική θερμομόνωση, σκίαση υαλοστασίων με περσίδες κλπ), δεδομένου του ότι στις αίθουσες διδασκαλίας αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες τους θερινούς μήνες ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι αίθουσες είναι ιδιαίτερα ψυχρές. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών λήγει στις 18/05/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 πμ.
Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 24/15/2021 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 πμ. από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, στην Ερμούπολη Σύρου.
Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr

του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που προαναφέρθηκε, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον ειδικό κωδικό της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για έργα συντηρήσεων και επισκευών σχολικών κτιρίων και είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
Φορέας κατασκευής του είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες των νησιών της Περιφέρειας έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης τα οποία είτε εκτελούν οι Δήμοι, που έχουν και την σχετική αρμοδιότητα, είτε εκτελεί η Περιφέρεια, στις περιπτώσεις που οι Δήμου αδυνατούν, λόγω έλλειψης στελεχωμένων τεχνικών υπηρεσιών.
Με στόχο εξάλλου την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων. Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής παρέχεται στους Δήμους μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων. Τονίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.