Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας προς το σταθμό Σκάι Ρόδος
Περιφέρεια

Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας προς το σταθμό Σκάι Ρόδος

Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας με αίτημα επανόρθωσης προς το ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι Ρόδος επέδωσε η εταιρεία «DERMIS HELLAS ΕΕ», με αφορμή τα όσα υποστήριξε για την προμήθεια αριθμού τεστ αντιγόνου (rapid test) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην εξώδικη δήλωση τονίζεται ότι η εταιρεία έχει νόμιμη άδεια εισαγωγής και διανομής ιατροτεχνολογικών προϊόντων και κλειδάριθμο στον ΕΟΦ.

Επιπλέον αναφέρει ότι το διαγνωστικό προϊόν (rapid test) είναι προϊόν μιας από τις καλύτερες διαγνωστικές εταιρείες στον κόσμο, την Humasis Co. Ltd με έδρα την Κορέα, χώρα που είναι πρωτοπόρος στα διαγνωστικά τεστ αντιγόνου και με αυτά αντιμετώπισε επιτυχώς την πανδημία.

Η εταιρεία όπως υποστηρίζει, διαθέτει για το συγκεκριμένο προϊόν έγκριση από τον ΕΟΦ, καθώς και Ευρωπαϊκό σήμα CE για συσκευές διάγνωσης in vitro (NO), όπως απαιτείται για την πώλησή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης το συγκεκριμένο διαγνωστικό προϊόν είναι αναρτημένο στην λίστα του Γερμανικού BfArm, έχει αξιολογηθεί από το Paul Ehrlich Institute και βρίσκεται στην λίστα του με κλινική εξειδίκευση 100% και κλινική ευαισθησία 95,42% που είναι από τις πλέον υψηλές.

Τέλος, αναμένεται και η ένταξή του στην λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation), με την εταιρεία να έχει ήδη υπογράψει το σχετικό συμψωνητικό, ενώ αναμένεται και η έγκριση από το Αμερικανικό FDA (Food and Drug Administration) σε συνεργασία με την Celtrion.

Η κλινική αξιολόγηση στην χώρα από το ΝΙΜΙΤΣ έγινε προς περαιτέρω ενίσχυση της αξιοπιστίας του προϊόντος, αντί όμως το γεγονός αυτό να επιβραβεύεται, λοιδωρείται και εμφανίζεται από τον δημοσιογράφο με τρόπο απαξιωτικό, με σκοπό να δώσει την εντύπωση ότι η εταιρεία περίπου χρησιμοποίησε ένα «τέχνασμα» για να κρύψει την δήθεν έλλειψη πιστοποίησης.

Ουδεμία ελαττωματικότητα υπήρχε στο διαγνωστικό τεστ στους Λειψούς, πράγμα που αποδείχθηκε από τη χρησιμοποίηση των τεστ αυτών από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενέργησε τον συνολικό έλεγχο στο νησί.

Όσον αφορά την Τήνο, στην οποία επίσης αναφέρθηκε ότι υπήρξε πιθανή ελαττωματικότητα, η πραγματικότητα είναι ότι στελέχη της εταιρείας μετέβησαν μετά από πρόσκληση του Ιατρικού κέντρου Τήνου, έκαναν επί τόπου έλεγχο και δοκιμές και συνέταξαν σχετική έκθεση, προστατεύοντας το Ιατρικό κέντρο του νησιού και το προσωπικό του, για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στον εξωτερικό χώρο διενέργειας, καθώς και για τη εν γένει διενέργεια του τεστ εκτός των απαιτούμενων προδιαγραφών.

Πηγή:www.dimokratiki.gr