ΔΕΕΠ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-ΝΔ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει :

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου δεν καταφέρνει να κρύψει την ενόχλησή της για την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά στα νησιά μας, με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών .

Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του κ. Αμυρά, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δοθούν λύσεις πάνω σ’αυτό το ζήτημα, γι’αυτό και στο πλαίσιο της επίσκεψης του εξετάστηκαν από κοντά όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τους δασικούς χάρτες, ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και τη δημόσια διοίκηση.

Θα υπάρξουν οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα εξορθολογήσουν τους δασικούς χάρτες, ώστε να αποκατασταθούν αστοχίες. Τα σφάλματα θα διορθωθούν χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη και χωρίς κόστος.

Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν να διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα, να συμπεριληφθούν στους δασικούς χάρτες οι αποφάσεις της διοίκησης που δεν έχουν συμπεριληφθεί και να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει και τότε θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες με ενστάσεις, να αποκαταστήσουν τις μεμονωμένες αστοχίες. Μάλιστα, το τέλος υποβολής αντιρρήσεων έχει μειωθεί κατά 50%.

Πέρα όμως από όσα αναφέρουμε, δεν είναι δυνατόν, όσες προσπάθειες και να καταβάλουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, να αποσυνδεθεί η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ από τα προβλήματα που δημιούργησε το Προεδρικό Διάταγμα 32/2016 και ο Νόμος 4389/2016, εξ’αιτίας των οποίων οι πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας τους.

Όσον αφορά τα καθ’ημάς ,είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το 2018 ασχολήθηκε με το ανωτέρω ζήτημα, παρουσιάζοντας τις επιπτώσεις από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στα νησιά στους τότε κυβερνώντες, οι οποίοι ήταν ανένδοτοι και έτσι δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Προφανώς ενοχλήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου όταν ο κ. Αμυράς, με δηλώσεις του εξήρε την καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου στη διευθέτηση από την Κυβέρνηση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, με συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας και με πρόταση προσώπων που έχουν

γνώση του ζητήματος, να συμμετάσχουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου που ασχολείται με το θέμα.

Εμείς όμως θα τονίσουμε το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης με την Περιφέρεια.

Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμοι , Βουλευτές μας και αρμόδιοι φορείς εργάσθηκαν και εργάζονται εντατικά πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Είναι ευλογία για έναν τόπο να υπάρχει αρμονική συνεργασία των ανωτέρω αναφερομένων , γιατί αυτό αποβαίνει προς όφελος των νησιών μας.

Για ποιο λόγο λοιπόν οι κύριοι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς, όπως ΄΄Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας΄΄ για τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και ΄΄πιστός υπηρέτης της Κυβέρνησης΄΄ για το Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη;

Προφανώς, γιατί δυσαρεστούνται από την αρμονική αυτή συνεργασία Περιφερειάρχη και Δημάρχου με την Κυβέρνηση, από την οποία όμως ο τόπος μας μόνο κέρδος έχει και αυτό αποδεικνύεται.

Μέσα δε στην απελπισία τους, διαπιστώνοντας ότι η Κυβέρνηση μας οδεύει προς επίλυση των ζητημάτων που ανέκυψαν με τους δασικούς χάρτες, κουνάει το δάκτυλο στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ , γιατί δύο χρόνια τώρα δεν τους έχουμε επαναφέρει…

Ποιοι το ρωτούν;:

Οι πρωτεργάτες της απώλειας του τόσο σημαντικού προνομίου αυτού των νησιών μας!

Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: Το νησιωτικό Φ.Π.Α. στη χώρα μας καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, o οποίος μάλιστα, είχε συμφωνήσει την κατάργηση με τους θεσμούς πριν το δημοψήφισμα του 2015.

Είναι δινή η θέση τους, το κατανοούμε.

Παλεύουν να αποποιηθούν των ευθυνών τους για όσα αρνητικά κληροδοτήματα άφησαν στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πολίτες όμως έχουν μνήμη και δεν ξεχνούν σε ποια κατάσταση περιήλθαν, εξ’αιτίας της ανεύθυνης προηγούμενης Κυβέρνησης , ποιος τους επιβάρυνε με φόρους και ποιος τους αφαίρεσε κεκτημένα ετών!

Έχουν και κρίση, γι’αυτό και εμπιστεύονται τη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία μάχεται αδιάκοπα, ώστε, από τη μία να διορθώσει τις παθογένειες που παρέλαβε, από την άλλη να αντιμετωπίσει τα προκύπτοντα σοβαρά ζητήματα , τα οποία καταφέρνει επιτυχώς να χειρίζεται.