Κυριακή, 25 Ιουλίου

Τέλος η καραντίνα για τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα από την Ε.Ε.- Αν έχουν εμβολιαστεί ή με αρνητικό PCR

0

Η Ελλάδα σκοπεύει να άρει τους περιορισμούς καραντίνας από την επόμενη εβδομάδα για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε άλλες χώρες που έχουν εμβολιαστεί και έχουν αρνητικό τεστ, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

To Reuters σημειώνει ότι τον περασμένο μήνα, η χώρα κατήργησε τον κανόνα της καραντίνας μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που εμβολιάστηκαν και είχαν αρνητικό τεστ. Η Ελλάδα,

η οποία εμφανίστηκε από μια δεκαετία χρηματοοικονομικής κρίσης πριν από την πανδημία πέρυσι, δήλωσε ότι θα ανοίξει τον τουριστικό της τομέα, βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της, από τα μέσα Μαΐου.

“Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του.

Ποιες χώρες αφορά

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και Κέρκυρα, και δύο συνοριακές διαβάσεις.

Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες δεν θα τεθούν σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή δείχνουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα είναι υπόκειται σε εγχώριους περιορισμούς κλειδώματος.

1

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, όλοι οι αλλοδαποί που φθάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και να μπουν σε καραντίνα για επτά ημέρες. Για επιβάτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απαιτείται επίσης μια δεύτερη υποχρεωτική δοκιμή ότι είναι αρνητικοί στον ιό, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.

Το Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει πετύχει καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ στο να συγκρατήσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά η επανεμφάνιση των μολύνσεων COVID-19 ανάγκασε τη χώρα να επιβάλει περιορισμούς από τον Νοέμβριο. Η Ελλάδα έχει αναφέρει συνολικά 301.103 περιπτώσεις και 9.054 θανάτους μέχρι στιγμής.

Πηγή thetoc.gr

Leave A Reply