Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία
Παιδεία

Ομάδα Γυναικών Ρόδου : “Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία”

Ένα χρόνο μετά από την έναρξη της πανδημίας με το πρώτο κλείσιμο των σχολείων και αρκετούς μήνες μετά και το τελευταίο τους κλείσιμο, η κυβέρνηση άνοιξε τα λύκεια, χωρίς να πάρει ουσιαστικά κανένα επιπλέον μέτρο.

Τόσον καιρό ισχυριζόταν ότι ο ιός δεν κολλάει στα σχολεία και δεν προχώρησε στην αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ούτε μερίμνησε για συχνά τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό όπως ζητούσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τώρα, που αποφάσισε ότι μάλλον κολλάει και στα σχολεία, το μόνο επιπλέον μέτρο είναι η … αυτοδιάγνωση με τα self-tests!

Η ευθύνη πάλι ατομική για τη διάγνωση, όπως ατομική είναι τόσον καιρό η ευθύνη για την πρόληψη και την προστασία της υγείας των γυναικών, των παιδιών και των οικογενειών τους.

Δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας με τις αμέτρητες μορφωτικές και ψυχολογικές επιπτώσεις να συσσωρεύονται στις πλάτες τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, λήψη των απαραίτητων μέτρων για ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με:

· Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

· Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, στους 15 το πολύ.

· Συχνή απολύμανση των αιθουσών διδασκαλίας και πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας, μόνιμου και με πλήρες ωράριο.

· Να μη δοθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις – Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων.

· Να προσαρμοστεί η διδακτέα ύλη και στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου.

· Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό για να μην υπάρχουν κενά, αλλά και για την ενισχυτική διδασκαλία σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.

· Να ανακοινωθεί η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων. Σε καμία περίπτωση να μην ισχύσει φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

· Προσλήψεις σχολικών γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών.

Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου συστρατεύεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών και καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στην πλατεία Κύπρου στις 6μμ., με αιτήματα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με τη λήψη από το κράτος όλων των απαραίτητων μέτρων.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Της Ομάδας Γυναικών Ρόδου

(μέλος της ΟΓΕ)

Ρόδος, 14/04/2021