εγκαίνια ξενώνα νοσοκομείου Ρόδου Χατζημάρκος
Δήμος Περιφέρεια

Με την καθοριστική συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Κ.Διακογεωργίου έγινε πραγματικότητα ο ξενώνας στο Νοσοκομείο της Ρόδου .

Με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του  Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων Κάλλιστου Διακογεωργίου ο οποίος συνέβαλε στην υλοποίηση ενός έργου πνοής , από σήμερα γίνεται πραγματικότητα ο ξενώνας  στο Νοσοκομείο της Ρόδου  που αφορά στην φιλοξενία συγγενών των ασθενών.

Να υπενθυμίσουμε, ότι μια μεγάλη ομάδα χορηγών από την αγορά, με επικεφαλής τον Κάλλιστο Διακογεωργίου, είχε ξεκίνησε πριν λίγους μήνες την συντήρηση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του ξενώνα.

Ο ξενώνας, που είχε κατασκευαστεί από την Νομαρχία Δωδεκανήσου και τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου το 2010, φτιάχτηκε από την αρχή, και σήμερα παραδόθηκε

Ο στόχος και το στοίχημα ήταν ένα Να δώσει στέγη στους συμπατριώτες μας που ταξιδεύουν από τα νησιά, για να είναι δίπλα στους ανθρώπους τους που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Μετά τον ξενώνα για τους ογκολογικούς ασθενείς που ήδη λειτουργεί, αυτό το κτίριο, και χωρίς ένα ευρώ δημόσια δαπάνη, γίνεται ξανά  ο ζεστός και φιλόξενος χώρος των νησιωτών μας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα  εγκαίνια  του ανακαινισμένου ξενώνα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β.Καμπουράκη

του χωρικού  Αντιπεριφερειάρχη κ.Χρήστου Ευστρατίου, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων κ.Κάλλιστου Διακογεωργίου, του διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου κ.Γρηγόρη Ρουμάνη , του  προέδρου  του ΔΟΠ κ. Γ.Τριάντου  και του  διευθυντή Παραρτήματος ΕΚΑΒ Μυτιλήνης  δημοτικού  συμβούλου  κ.  Σ.Καραταπάνη

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρει τα εξής :

Παραβρέθηκα σήμερα, με τους συνεργάτες μου γιατρούς Γιώργο Τριάντο και Σάββα Καραταπάνη στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ξενώνα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκησή του σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που εξασφαλίζει συνθήκες φιλοξενίας σε αξιοπρεπές και λειτουργικό περιβάλλον σε ασθενείς και συνοδούς, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων Κάλλιστο Διακογεωργίου που είχε την επίβλεψη του και η συμβολή του είναι σημαντική στην ολοκλήρωση του έργου, επισημάναμε στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ότι ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα βρίσκονται δίπλα του, στην κοινή προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.
Και βέβαια την κοινή αυτή προσπάθειά μας στηρίζουν και επαγγελματίες της Ρόδου τους οποίους και ευχαριστούμε για την συνδρομή τους στην ολοκλήρωση των εργασιών του ανακαινισμένου ξενώνα.