Χατζημάρκος Γιώργος
Περιφέρεια

18 επενδύσεις σε νησιά των Κυκλάδων στον Αναπτυξιακό Νόμο

Γ. Χατζημάρκος: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ταυτόχρονα και αισιόδοξο το γεγονός ότι η τοπική επιχειρηματική κοινότητα σταθερά σχεδιάζει και υλοποιεί επενδύσεις που δίνουν εισόδημα και θέσεις εργασίας στα νησιά μας»
Συνεχίζεται αμείωτο το ενδιαφέρον της αγοράς για επενδύσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με τις δύο Διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, να υποδέχονται σημαντικό αριθμό αιτήσεων επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16 περί του καθεστώτος ενισχύσεων Γενικής Επιχειρηματικότητας.
Την απόφαση υπαγωγής 18 επενδυτικών σχεδίων σε νησιά των Κυκλάδων, στο καθεστώς “Γενική Επιχειρηματικότητα” του αναπτυξιακού νόμου 4399/16, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και αξιολόγησης των σχεδίων αυτών, από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Κυκλάδων. Τα 18 επενδυτικά σχέδια τα οποία εντάχθηκαν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, θα λάβουν φορολογική απαλλαγή (στο στάδιο της λειτουργίας τους) συνολικού ύψους 8,85 εκατ. ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ταυτόχρονα και αισιόδοξο το γεγονός ότι η τοπική επιχειρηματική κοινότητα σταθερά σχεδιάζει και υλοποιεί επενδύσεις που δίνουν εισόδημα και θέσεις εργασίας στα νησιά μας. Οι υπηρεσίες μας συνεχώς υποδέχονται και διεκπεραιώνουν δεκάδες αιτήματα υπαγωγής στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, από όλα τα νησιά και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανοίξει νέος κύκλος τον οποίο η επιχειρηματική κοινότητα των νησιών περιμένει με ενδιαφέρον, δίνοντας έτσι ευκαιρίες και σε άλλες επενδυτικές πρωτοβουλίες να αναπτυχθούν προς όφελος της τοπικής οικονομίας».