Ρόδος Ολλανδοί τουρίστες
Τουρισμός

Ρόδος: Ξεκίνησε το πείραμα των τουριστών από την Ολλανδία Κατέφθασαν 189 ταξιδιώτες στο νησί των Ιπποτών (φωτο)

Έφτασαν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου οι 189 Ολλανδοί τουρίστες οι οποίοι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα τουρισμού που γίνεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Οι Ολλανδοί τουρίστες που έχουν κάνει μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο είναι αρνητικοί έχουν ήδη μεταβεί στο ξενοδοχείο της πόλης, όπου και θα διαμείνουν τις επόμενες μέρες και στο οποίο θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του.

Η οθόνη στο αεροδρόμιο της Ρόδου προαναγγέλει την άφιξη της πτήσης από το Άμστερνταμ

 

Δεν θα επιτρέπεται σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, να βγουν ούτε στην παραλία, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση αλλά θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Οι διακοπές των Ολλανδών τουριστών στη Ρόδο ξεκινούν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 189 άτομα, είναι διαφόρων ηλικιών και αναμένεται έφτασαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Transavia στις 17.30.

Το Reuters δημοσιεύει πληροφορίες για το «πείραμα» της Ρόδου

Το πείραμα κέντρισε το ενδιαφέρον του περιοδικού Reuters που αφιέρωσε ένα δημοσίευμα στους τουρίστες που κατέφθασαν στη Ρόδο. Έναντι 399 ευρώ, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση που περιλαμβάνει τα πάντα («all inclusive») στις πισίνες, στα εστιατόρια και σε άλλες εγκαταστάσεις του Hotel Mitsis Grand Beach στο νησί της Ρόδου, αλλά τίποτα περισσότερο.

Θα πρέπει να αρκεστούν να βλέπουν τη θάλασσα από το δωμάτιό τους ή τους υπαίθριους χώρους του ξενοδοχείου, καθώς δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να φύγει από το θέρετρο όπου θα είναι οι μοναδικοί επισκέπτες.

 

«Απολαμβάνω πραγματικά να βρίσκομαι μακριά από τον συνηθισμένο μου χώρο και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγαίνω από το ξενοδοχείο θα πρέπει να το ρυθμίσω, αλλά είναι μια χαρά», δήλωσε η γραφίστρια Έιμι Σμούλντερς πριν από την αναχώρηση μαζί με την αδελφή της για το ταξίδι. «Εξακολουθούν να είναι διακοπές, εξακολουθεί να υπάρχει ήλιος, αυτό είναι το πιο σημαντικό» είπε.

Με συνοδούς οι Ολλανδοί τουρίστες

Οι Ολλανδοί τουρίστες θα έχουν δύο συνοδούς, ενώ όλοι έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ -με αρνητικό φυσικά αποτέλεσμα- τρεις ημέρες πριν έρθουν. Σε μοριακό τεστ θα υποβληθούν και τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναχώρησης θα κάνουν και rapid test. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν.

Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όλοι όσοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο και αυτό για ευνόητους λόγους. Οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου Mitsis Grand Beach Hotel που θα τους φιλοξενήσει για μία εβδομάδα, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και κάποια μικρά event για την ψυχαγωγία τους. Άλλοι πελάτες δεν θα υπάρχουν.

Διακοπές εντός του ξενοδοχείου στη Ρόδο

Εντός του ξενοδοχείου της Ρόδου θα ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα που προβλέπουν τα νέα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό. Οι τουρίστες έχουν ήδη ενημερωθεί ότι θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι πρώτοι τουρίστες της σεζόν στην Ρόδο

Παρά τους περιορισμούς, η ζήτηση για το ταξίδι ήταν μεγάλη, με περίπου 25.000 ανθρώπους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον τον περασμένο μήνα με την ελπίδα να εξασφαλίσουν εισιτήριο. Το ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunweb, που οργάνωσε το υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση ταξίδι, ελπίζει πως το πείραμα θα δείξει ότι ο κόσμος μπορεί να απολαύσει τις διακοπές, ακόμη και με ένα αυστηρό καθεστώς ασφάλειας, και πως θα ανοίξει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του τουρισμού.

«Για τη βιομηχανία ταξιδίων είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν νομίζω ότι πολλές εταιρίες θα επιβιώσουν άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς ταξίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunweb Μάτις τεν Μπρινκ. Ο περιορισμός των ανθρώπων σε θέρετρα, ωστόσο, πιθανόν να μην είναι η λύση μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε. «Αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Άρα στην επόμενη δοκιμή μπορεί πιθανόν ο κόσμος να μπορεί πράγματι με έναν ελεγχόμενο τρόπο να βγει από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου», είπε.

 

Οι τουρίστες έχουν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

 

ροδοσ
ροδοσ
ροδοσ
ροδος
ροδος
ροδος
ροδοσ
ροδος
ροδος

Πηγή: iefimerida.gr     thetoc.gr