ποδηλατικός γύρος της Ρόδου
Αθλητικά

Ολοκληρώθηκε ο ποδηλατικός γύρος της Ρόδου

Έπειτα από έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, οι 171 ποδηλάτες από 25 ομάδες από όλο τον κόσμο ολοκλήρωσαν το φετινό «International Tour Of Rhodes». Οι αθλητές ξεπέρασαν τα όριά τους, με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν το τριήμερα να δυσκολεύουν τις προσπάθειες τους.

Απίστευτες ήταν οι ταχύτητες τις οποίες ανέπτυξαν οι ποδηλάτες στο κατηφορικό τμήμα της διαδρομής της τελευταίας ημέρας, από το χωριό Ψίνθος, προς Πεταλούδες, όπου είδαν τα «κοντέρ» των ποδηλάτων άγγιξαν τα κόκκινα!

Το πρώτο sprint ανάβασης είχε απίστευτο σασπένς και ελληνικό χρώμα. Μπορεί, ο επαγγελματίας  αναβάτης της team Bardiani να ξεκίνησε πολύ νωρίς την επίθεσή του, σε μία προσπάθεια να αποκολληθεί από το peloton, όμως υπολόγισε χωρίς τον κάτοχο της Πράσινης φανέλας, τον Ανδρέα Μιλτιάδη από την Κύπρο.

Το κυνήγι των δύο αθλητών παρέσυρε πίσω τους όλους τους αθλητές του γκρούπ, οι οποίοι μέχρι εκείνη την ώρα ποδηλατούσαν μαζί.

Επικεφαλής τέθηκε ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλήτης Περικλής Ηλίας, που παρέσυρε με το δυνατό του τέμπο τους πάντες προσπαθώντας να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους στο επερχόμενο sprint ανάβασης. Την παρτίδα κέρδισε ο Αντρέας Μιλτιάδης που επιβεβαίωσε για ακόμη μια μέρα την κυριαρχία του στις αναβάσεις.

Δύο ώρες αργότερα η περιοχή γύρω από το χωριό Μαριτσά έγινε το επίκεντρο του αγώνα, καθώς οι ποδηλάτες κάλυπταν το υπόλοιπο της διαδρομής εντός μίας κυκλικής διαδρομής, η οποία τερμάτιζε στην είσοδο του χωριού Μαριτσά. Το πρώτο group αποτελούσαν πολλοί δυνατοί αθλητές οι οποίοι, είχαν την δύναμη και την ταχύτητα που χρειαζόταν για 25 ομάδες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον Γύρο της Ρόδου αντέξουν μέχρι το τέλος. Το τελικό sprint ξεκίνησε 2 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, καθώς αρκετοί αθλητές επιχειρούσαν να αποσπαστούν έστω και την τελευταία στιγμή.

Νικητής του 2 εταπ του «International Tour of Rhodes», αναδείχτηκε ο Christian Koch της team Lotto kern- Haus, καθώς πήρε το τελικό sprint με διαφορά μισής ρόδας. Έτσι διατήρησε την Κίτρινη φανέλα και προηγείται στην γενική κατάταξη.

Ο Παναγιώτης Καρατσιβής δεν κατάφερε να τερματίσει σήμερα, έτσι στην κατάταξη της κατηγορίας  Κ23 την καλύτερη θέση (12η) έχει ο Δημήτρης Χριστάκος που είχε πολύ νωρίς ένα κλαταρισμένο ελαστικό. Την γραμμή τερματισμού πέρασε και ο άλλος μεγάλος ποδηλάτης μας ο Χρήστος Βολικάκης που έκανε έναν καλό αγώνα εν όψει της προετοιμασίας του για το Τόκιο.

Την χθεσινή απονομή στον πρώτο νικητή του 2ου ΕΤΑΠ έκανε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, όπου δηλώνοντας λίγο αργότερα είπε, ότι και ο ίδιος είναι οπαδός και χρήστης του ποδηλάτη, και δεν θα σταματήσει να παροτρύνει τους πάντες να οδηγούν με προσοχή τηρώντας τον K.O.K και να απολαμβάνουν τα οφέλη της ορθής οδηγικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.

Ο νικητής παραλαμβάνει την κίτρινη φανέλα.
Ο νικητής παραλαμβάνει την κίτρινη φανέλα.

Από την πλευράς του, ο διοργανωτής του αγώνα, Πρόεδρος του RODILIOS και Έφορος Εθνικών Ομάδων της Ε.Ο.Π, Ιωάννης Παπασταματάκης αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφεριάρχη Αθλητισμού -Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Νικολή, δήλωσε ευγνώμων για την βοήθεια της Πολιτείας στην φετινή διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου, ο οποίος αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τους  θεματικούς τουρίστες του εναλλακτικού Τουρισμού.

 

Η γενική κατάταξη

1 Κοχ (Γερμανία) 7:12.32
2.Φρέντρικ Ντβέρσνες (Νορβηγία) 7:12.34
3.Σταν Βαν Τριχτ (Βέλγιο) 7:12.40
4.Αλεξάντερ Χέιντουκ (Γερμανία) 7:12.41
5.Νταν Χόολε (Ολλανδία) 7:12.42
6.Γιαν Χούγκερ (Γερμανία) 7:12.45
7.Ντάνιελ Κούκερ (Τσεχία) 7:12.46
8.Γιοχάνες Χόνταπ (Γερμανία) 7:12.49
9.Αλέξανδρος Αγρότης (Κύπρος) 7:12.49
10.Πάβελ Μπέρνας (Πολωνία) 7:12.50
Η γενική κατάταξη under23
1.Σταν Βαν Τριχτ (Βέλγιο) 7:12.40
2.Αλεξάντερ Χέιντουκ (Γερμανία) 7:12.41
3.Νταν Χόολε (Ολλανδία) 7:12.42
12.Δημήτρης Χριστάκος (Εθνική ομάδα) 7:19.04
Η κατάταξη των Ελλήνων Αθλητών
29.Περικής Ηλίας (Attica Regional Team) 7:13.59
32.Μιλτιάδης Γιαννούτσος (Αίολος Αθηνών) 7:15.34
36.Δημήτρης Χριστάκος (Εθνική ομάδα) 7:19.04
64.Γιάννης Ηλιάδης (Αίολος Αθηνών) 7:20.57
74. Παναγιώτης Χριστόπουλος Χέλλερ (Εθνική ομάδα) 7:25.33
83. Εμιλιάνο Βίλλα (Εθνική ομάδα) 7:32.06
95.Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (Εθνική ομάδα) 7:44.44
100.Γιάννης Βορριάς (Ελλάδα) 7:44.52
102.Χάρης Καστραντάς (Εθνική ομάδα) 7:45.22
115.Ανδρέας Τριανταφύλλου, (Attica Regional Team) 8:00.37

 

Πηγή: zougla.gr