νέα κρούσματα
Ελλάδα

Κορωνοϊός 5 Απριλίου : 14 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου 13 στην Π.Ε. Καλύμνου 3 στην Π.Ε. Καρπάθου 5 στην Π.Ε. Κω

 Πού εντοπίζονται τα 1.866 κρούσματα  Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες είναι τα σημερινά κρούσματα του κορωναϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.866 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού. Σημειώνεται ότι σήμερα, Δευτέρα, είναι αναμενόμενος ο μικρός αριθμός κρουσμάτων, αφού ανακοινώνονται τα τεστ που έγινε χθες Κυριακή, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούσαν.

Συγκεκριμένα, χθες διενεργήθηκαν 16.333 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να είναι 11,4%.

Πρόκειται για αριθμό πολύ πάνω από το όριο συναγερμού, το οποίο βρίσκεται στο 4%.

Σταθερά, στην πρώτη θέση της «μαύρης» λίστας με την κατανομή των κρουσμάτων βρίσκεται η Αττική, η οποία για ακόμα μια μέρα συγκεντρώνει σχεδόν τα μισά κρούσματα της χώρας μας. Ακολουθεί, όπως κάθε μέρα, η Θεσσαλονίκη.

Στα Δωδεκάνησα διψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφηκαν για μια ακόμη ημέρα στις περιφερειακές ενότητες Ρόδου και Καλύμνου, με 14 και 13 αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο Λεκανοπέδιο τα καταστήματα λιανεμπορίου -πλην των εμπορικών κέντρων- ανέβασαν ρολά, σε αντίθεση με τη συμπρωτεύουσα, όπου το άνοιγμα αναβλήθηκε για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η Αττική καταγράφει 783 κρούσματα, ενώ η Θεσσαλονίκη 245.

Η Αχαΐα, στην οποία επίσης ανεστάλη το άνοιγμα του λιανεμπορίου καταγράφει 112 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις, ενώ στην Κοζάνη, όπου και εκεί δεν ανέβασαν ρολά τα καταστήματα, εντοπίζονται 28 κρούσματα.

Δείτε αναλυτικά: